Hlavní obsah

Kudrna odchází z Třince do ruského Magnitogorsku

Český hokejový útočník Jaroslav Kudrna bude působit v ruském Metallurgu Magnitogorsk. Opora Třince odchází do superligového celku na hostování s platností od listopadu. ČTK to potvrdil hráčův zástupce Robert Spálenka z agentury Sport Invest.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jaroslav Kudrna (vpravo) v reprezentačním dresu

Článek

"Jarda měl nabídky z několika klubů a nakonec se rozhodl pro Magnitogorsk, kde by měl utvořit údernou dvojici s Honzou Markem," uvedl Spálenka, podle kterého se o útočníka s reprezentačními zkušenostmi zajímaly i Lada Togliatti, Dynamo Moskva a Jaroslavl.

Třicetiletý hokejista odehraje za Třinec ještě páteční extraligové utkání proti Litvínovu, pak zamíří do Ruska. "Momentálně vše vyřizujeme papírově. Až dostane víza, odletí," dodal Spálenka.

Marek je s reprezentací

Při svém příletu do nového působiště se Kudrna zřejmě bude muset obejít bez přítomnosti krajana Marka. Bývalý sparťanský útočník, jenž do Ruska zamířil na začátku sezóny, totiž figuruje v nominaci národního týmu na turnaj Karjala.

Právě Markova přítomnost v Metallurgu však hrála důležitou roli v Kudrnově rozhodování. "V dalších klubech, které o něj stály, totiž žádný krajánek není," podotkl hráčův zástupce. Kudrna se chystá na své druhé zahraniční angažmá. V sezóně 1996/97 krátce působil v zámořské AHL, brzy se však vrátil do Pardubic, kde strávil většinu své extraligové kariéry.

V letošní sezóně nasbíral člen elitní formace Ocelářů čtrnáct kanadských bodů za osm branek a šest asistencí.

Reklama

Související témata: