Hlavní obsah

Liberec prodloužil domácí vítěznou sérii i proti Vitkovicím

Liberečtí hokejisté zdolali v pátečním 21. kole extraligy Vítkovice 2:0 a připsali si již desáté domácí vítězství v sezóně. Jejich Tipsport Arena tak i nadále zůstává v tomto ročníku nedobytná. Brankář Milan Hnilička se navíc blýskl druhým čistým kontem v sezoně. Naopak Vítkovickým se v posledních zápasech nedaří, svěřenci Miloše Holaně prohráli i třetí ze série utkání venku za sebou a klesli na 12. místo tabulky.

Článek

V utkání proti sobě nastoupili podle statistik dva nejlepší brankáři extraligy - domácí Hnilička a vítkovický Pinc. První šanci měl v sedmé minutě ve vlastním oslabení Liberec, když Víšek ideálně nahrál Plodkovi, jeho střelu však stačili hosté zblokovat. V čase 11:10 vypadl v celé liberecké čtvrti Horní Růžodol elektrický proud a téměř 20 minut se nehrálo. Náhradní agregát v Tipsport Areně poskytl nouzové osvětlení a hráči kroužili po celou dobu po ledě, aby se zahřáli.

V 17. minutě domácí Vampola objel branku, vystřelil puk na tyč, ale Liberečtí reklamovali gól. Hlavní sudí Minář po poradě s videorozhodčím oznámil, že puk brankovou čáru nepřešel. V 19. minutě domácí kapitán Stanislav Procházka vystrašil nečekanou střelou bekhendem brankáře Pince. Na druhé straně v závěru třetiny při přesilovce vypálil z dobré pozice vítkovický Hubáček, ale Hnilička předvedl bezchybný zákrok.

V úvodu do druhého dějství se při avizovaném vyloučení brankáře Pince za podražení rozjel domácí Šachl, jeho dobře mířenou střelu ale chytil Pinc do lapačky. Při následné liberecké přesilovce využil Hubáček chybné rozehrávky a dostal se před Hniličku, který jeho pokus vykryl betonem.

Stanislav Procházka využil přesilovku

Poté byl vyloučen vítkovický Hudec za zdržování hry a Liberec hrál půl minuty přesilovku pět na tři. Dvojnásobné početní převahy sice Bílí Tygři nevyužili, ale v pokračující přesilovce pět na čtyři už domácí publikum rozjásali. Stanislav Procházka proměnil zblízka perfektní přihrávku Šachla.

Ve 34. minutě dostal vítkovický brankář Pinc už druhý dvouminutový trest, opět za podražení. Liberečtí jej za to potrestali, když ukázkově sehranou kombinaci při přesilovce zakončil Víšek gólem na 2:0. Ve 37. minutě se Vítkovicím podařilo vyšachovat domácí obranu, ale Jasečko tváří v tvář Hniličkovi neuspěl.

Hned v úvodní minutě třetí třetiny měl v přesilovce při vyloučení libereckého Čutty na hokejce gól vítkovický Kropáč, ale na suverénního Hniličku opět nevyzrál. Ten zlikvidoval ve 46. minutě i sólový nájezd vítkovického kapitána Šimíčka. V 52. minutě naopak mohli zvýšit domácí, ale Vaic špatně trefil puk. O dvě minuty později Pinc efektním zákrokem do lapačky zlikvidoval bombu domácího Zíba.

Bílí Tygři Liberec - Vítkovice Steel 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 25. S. Procházka (Šachl), 36. Víšek (Krstev). Rozhodčí: Minář - Bláha, Kostka. Vyloučení: 10:10. Využití: 2:0. Diváci: 4932.
Liberec: Hnilička - Moravec, Jiruš, Krstev, Čutta, Žabka, Zíb, Kočí, Rýgl - Vaic, Podkonický, Novák - Klimenta, Plodek, Víšek - Pletka, Šachl, S. Procházka - O. Hruška, Vampola, Pabiška. Trenéři: Paleček, V. Čermák a Kapoun.
Vítkovice: Pinc - Jasečko, Gulaši, Kuboš, S. Hudec (41. Mocek), Jurečka, Chmelíř - Irgl, R. Procházka, P. Hubáček - Kropáč, Burger, Krenželok - Mikulík, Šimíček, Köhler - T. Káňa, Tomášek, F. Seman. Trenéři: Holaň a Trličík.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice