Hlavní obsah

Hokej on-line: Plzeň - Kladno

Duel Plzně a Kladna v sobotu zakončí 21. a zároveň i poslední kolo hokejové O2 extraligy před reprezentační přestávkou. Pro oba týmy důležitou dohrávku bude za asistence televizních kamer provázet oslava 55 let od premiérového mistrovského utkání domácí Plzně. Pozvanými hosty jsou dosud žijící členové tehdejšího týmu, který 3. listopadu 1951 porazil Karlovy Vary 6:2.

Článek

Zápas má pro obě mužstva příchuť souboje týmů, které by mohly v závěru soutěže balancovat na hraně postupu do play off. Lodivodi obou střídaček jsou si tohoto faktu dobře vědomi.

Západočeši si na Rabat věří, porazili ho již čtyřikrát za sebou, ale trenér Jiří Kučera zůstává velmi obezřetný. "Celá soutěž je pořád strašně vyrovnaná a každá výhra tým posune výš v tabulce často i o několik příček. Vzhledem k té oslavě nebude úplně snadné se maximálně koncentrovat na samotný zápas, ale my chceme za každou cenu vyhrát. Před televizními kamerami se nám to však zatím nepovedlo," řekl Kučera, kterému se do sestavy vrací obránce Malinský. Obejít se však nadále musí bez útočníků Kracíka a Krále.

Kladno je sice předposlední v tabulce, ale na devátý Lasselsberger ztrácí jen čtyři body. Středočeši navíc v poslední době našli dobrou herní pohodu, což chtějí v plzeňské ČEZ Aréně také potvrdit. "Je to pro nás skutečně důležitý zápas a v Plzni chceme získat přinejmenším bod. Hráli jsme teď dobře, a to i venku ve Zlíně, přestože jsme nakonec prohráli. Máme k dispozici kompletní kádr, měli jsme týden na přípravu a před reprezentační pauzou chceme rozhodně zabodovat," uvedl odhodlaně trenér Zdeněk Müller.

Reklama