Hlavní obsah

Změny v Litvínově - odchází Altrichter a Bombic

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova budou v dalších zápasech extraligy pokračovat bez dvou hráčů sestavy. Brankář Martin Altrichter přišel během zranění o místo prvního brankáře a přestupuje do prvoligové Mladé Boleslavi. Obránce František Bombic bude do konce této sezóny hostovat ve slovenském Trenčíně, kde už působil s přestávkami v letech 1999 až 2005.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Litvínovský brankář Martin Altrichter (vlevo) likviduje šanci Tomáše Netíka ze Sparty.

Článek

Čtyřiatřicetiletý brankář Altrichter přišel před sezónou do Litvínova ze Zlína a uzavřel s Chemopetrolem dvouletou smlouvu. Gólman, který v roce 2004 pomohl zlínskému Hamé k titulu,  měl vytvořit dvojici s dvacetiletým Fialou. Jenže už ve čtvrtém kole soutěže si Altrichter zranil koleno a při jeho absenci si o stálé místo v týmu Litvínova řekl Jaroslav Hübl z Kadaně.

Od té doby nastupoval Hübl, po kterém Chemopetrol sáhl do druhé nejvyšší soutěže. Fiala byl totiž na marodce už od přípravného období. V ambiciózní Mladé Boleslavi dosud tvořili brankářskou dvojici Michal Mařík a Filip Šindelář.

Bombice chtějí v Trenčíně na delší dobu

Služby obránce Bombice si Trenčín chce pojistit tentokrát na delší dobu. "Smlouva je před podpisem a ústně jsme prakticky dohodnutí. Kontrakt bude na tři roky," řekl na internetových stránkách Trenčína prezident klubu Róbert Švehla. "Lidé v Trenčíně měli vždy nekompromisního Bombice rádi. Můžeme se opět těšit na jeho potyčky se soupeři."

Bombic v tomto ročníku nastoupil za Litvínov v devíti zápasech, na kontě má i jedenáct utkání za prvoligový Chomutov, v nichž si připsal osm bodů za dvě branky a šest asistencí.

Reklama

Související témata: