Hlavní obsah

ON-LINE: 22. kolo hokejové extraligy

Těžká extraligová premiéra čeká nového kouče hokejistů Vítkovic Miroslava Fryčera, jehož tým na domácím ledě hostí lídra z Českých Budějovic. Holaňův nástupce vede třináctý tým tabulky 11 dní, během nichž se pokoušel svěřence v tréninku hlavně zdravě nabudit.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Odrazí se Vítkovice pod novým trenérem ze dna? (Foto archív)

Článek

"Tým je dobře trénovaný, ale problémy má s psychikou. Nácvik jsme zaměřili na zjednodušení hry i přesilovek, i když pro reprezentační povinnosti chyběli tahouni Irgl a Hubáček. Uvolněnost a lehkost v koncovce nepřijde mávnutím kouzelného proutku, ale snažíme se na tom pracovat," míní Fryčer.

Vítkovice usilovaly během reprezentační pauzy o získání slovenského útočníka E. Weissmanna, ale zatím z Novosibirsku nedorazily výsledky jeho zdravotních testů, takže jednání pokračují. "Budeme se snažit o zachování dvojic hráčů, které si na ledě spolu rozumějí, k nim pak potřebujeme najít vhodné typy," naznačil možné změny v sestavě Fryčer, jenž hodlá praktikovat pouze hru na tři pětky.

Budějovice mají soupeři co oplácet, Vítkovice jako jediné v sezóně vyhrály na jihočeském ledě. "Změna trenéra je pro každý tým impulsem, ale na to se nemůžeme ohlížet ani vymlouvat. Chceme hrát dobrý hokej z obrany a navázat na tři vítězství v řadě před pauzou," uvedl asistent budějovického trenéra Milan Kupka na internetových stránkách klubu. Budějovice řeší i otázku gólmana, protože tu vítěznou sérii odchytal Chábera, ale nyní by měl jít do branky už Turek.

22. kolo hokejové extraligy:
17:00Vítkovice - České Budějovice 2:3 v prodl.on-line
Branky: 19. P. Hubáček, 37. Burger - 24. V. Hübl, 24. Kotrla, 63. V. Hübl.
17:00Zlín - K. Vary 0:3on-line
Branky: 40. Kraft, 56. Kraft, 59. Kumstát.
17:30Litvínov - Vsetínon-line
17:30Plzeň - Spartaon-line
17:30Kladno - Třinecon-line
17:30Znojmo - Slaviaon-line
18:00Pardubice - LIberecon-line

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články