Hlavní obsah

Znojmo vítězstvím nad Slavií 4:2 ukončilo sérii proher

ZNOJMO

Znojemští sice prohrávali už 0:2, ale nevzdali se a čtyřmi góly otočili skóre. Z bodů se radovali po pěti předchozích porážkách.

Článek

Pražané přestáli několik závarů před brankářem Svobodou a při přesilovce sami udeřili: po Vlasákově přihrávce se trefil mezi Trvajovy betony Sup. Na začátku prostřední dvacetiminutovky přidal nepokrytý Sobotka druhý gól Slavie. Ta si vypracovala i další příležitosti a ze spoře zaplněného hlediště se začal ozývat pískot.

Jihomoravany vrátil do zápasu gól Půchera ve vlastním oslabení, už za 70 vteřin vyrovnal v početní převaze Dopita. Obrat dokonal v nástupu do poslední třetiny v další přesilovce Růžička. Hosté pak vrhli všechny síly do útoku, ale pět minut před koncem definitivně uťal jejich snahu z bleskového protiútoku Selingr.

Jan Votruba, asistent trenéra Znojma: "Utekli jsme hrobníkovi z lopaty, zvedl nás gól na 1:2 v oslabení."

Ondřej Weissmann, asistent trenéra Slavie: "Doplatili jsme na to, že jsme při dvoubrankovém náskoku začali hrát lehkomyslně a příliš se hnali do útoku."

Znojemští Orli - Slavia Praha 4:2 (0:1, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 35. Pucher, 36. Dopita (Jareš), 45. M. Růžička (Kotaška), 55. Selingr (Erat) - 10. Sup (Vlasák), 22. Sobotka (Bednář). Rozhodčí: Turčan - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 9:9. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 2430.
Sestavy:
Znojmo: Trvaj - Jareš, Čakajík, Bičánek, Kotaška, Mojžíš, Němeček - Erat, Dopita, Selingr - V. Říha, Pucher, M. Růžička - Svoboda, Haman, Plášek. Trenéři: Hořava a Votruba.
Slavia Praha: A. Svoboda - Kadlec, Graňák, Hlavačka, Kolařík, Jass, Žižka - D. Hruška, Beránek, Tomica - Čermák, Rataj, Sup - Bednář, Vlasák, Sobotka - Dlouhý, Červenka, Doležal. Trenéři: Růžička, Weissmann a Kalous.

Reklama

Související témata: