Hlavní obsah

Gólman Hübl slavil první čisté konto v extraligové kariéře

Litvínovský gólman Jaroslav Hübl byl hlavní postavou pozápasové oslavy po výhře nad Znojmem. Třiadvacetiletá nová jednička Chemopetrolu si totiž užívala prvního čistého konta v extralize. Poté, co na znamení pokoření soupeře domácí hráči ostrouhali okurky, vozil hlavní šéf vítězných show Jiří Šlégr jako řidič minibagru v jeho lžíci Hübla zabaleného do žlutočerných týmových barev triumfálně před bouřícími tribunami.

Článek

"Nula je něco navíc. Hlavně, že jsme vyhráli a dařilo se nám střelecky. Během zápasu jsme na čisté konto nemyslel, ale je to příjemné," řekl po utkání novinářům Hübl. Do Litvínova přišel v úvodu na záskok při zranění Martina Altrichtra a Radka Fialy, ale svými výkony si vydobyl pozici jedničky.

Hübl si připsal 29 úspěšných zákroků a vyznamenal se především v polovině utkání proti Peteru Pucherovi a Karlu Pláškovi. "Odehráli jsme perfektní první třetinu. Spoluhráči nepouštěli Znojmo do šancí a byly tak ojedinělé střely," doplnil litvínovský odchovanec.

Podobně jako Hübl považoval za snadný i svůj hattrick Daniel Branda. "Vždycky se nějak ke mně odrazilo. Honza Benda a Martin Jenáček odvedli při gólech skvělou práci," prohlásil Branda, se třinácti trefami nejlepší kanonýr Chemopetrolu. Nad své statistiky rovněž staví úspěch týmu. "Chceme se dostat do play off a musíme doma vyhrávat každý zápas," dodal.

Reklama

Související témata: