Hlavní obsah

Musíš pořád makat, slyšel Salfický od Břízy

PRAHA

V neděli jej v půlce zápasu s Českými Budějovicemi trenéři vystřídali. O den později si po tréninku ještě přidával v posilovně. Dušan Salfický ví, že nechytá v optimální pohodě, ale drží se rady svého předchůdce, dnes už manažera Petra Břízy: "Musíš pořád makat!"

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Radost brankáře Salfického po vítězství nad Znojmem.

Článek

V duelu s Českými Budějovicemi se sunul z branky za stavu 3:3. Mnohé to překvapilo. "Máme s koučem Výborným dohodu, že když ucítí potřebu udělat změnu, tak sáhne do sestavy," říká 34letý gólman. V duelu proti lídrovi tabulky si vyčítal, že nechytal lépe. "Vždycky se dá čapnout něco navíc."

Po třech měsících ve Spartě není Salfického situace ideální. "Ze strany klubu tlak necítím, ten přichází spíš zvenku. Na Spartě mi hodně lidí pomáhá, abych byl v pohodě. Jenže pravda je, že gólů dostávám víc, než jsem si představoval." Pořád si ale snaží nepřipouštět, že je v krizi. "Panika není na místě, sezóna je dost dlouhá. Já jsem snad jen při angažmá v Čerepovci měl výrazně lepší začátek," připomíná. "Chce to jeden povedený zápas, kdy vychytám třeba nulu," přivolává zlom.

Na obránce vinu nesvaluje

Salfický nesvaluje vinu na své obránce. "Nevyčítám jim vůbec nic. Říká se, že gólman musí chytit první střelu, dorážku zametou beci. Před reprezentační pauzou se tohle celkem dařilo. Musíme se zase vrátit k jednoduchosti," tvrdí brankář.

Sparta však po odchodu Petra Přikryla do prvoligového Ústí nad Labem angažovala na post gólmanské dvojky svého odchovance Tomáše Dubu. Pětadvacetiletý juniorský mistr světa má rozhodně vyšší ambice než sedět pod dekou na střídačce. "S Petrem jsme se sžili dobře, ale on chtěl víc chytat, takže volil změnu. S Tomášem se moc neznám, ale nemyslím si, že by měl mezi námi vzniknout problém," předpokládá Salfický.

Hlavně si chce uchovat čistou hlavu, psychicky se netrápit. "Domů si hokejové problémy neberu. Cestou ze zimáku to pro mě končí. Spíš na trénincích člověk přemýšlí co zlepšit. Výkony jsou dost neučesané, takže bych je rád stabilizoval," dává si úkol.

DUŠAN SALFICKÝ V SEZÓNĚ 2006/07
Odchytaných minut1182
Zápasů21 (11 výher)
Průměr obdržených gólů2,94
Úspěšnost zásahů91,56 %

Reklama

Související témata: