Hlavní obsah

Karlovarská Energie nastoupí do extraligy s mladým týmem

Karlovy Vary

Po roce stráveném v první lize nastoupí karlovarská Energie do hokejové extraligy s mladým týmem. Jeho cílem bude především se v nejvyšší soutěži udržet a ideálně se i dostat do play off, řekl dnes novinářům trenér Martin Pešout. Většině z 27 hráčů je méně než 25 let, rok v nižší soutěži jim ale podle karlovarského kouče pomohl získat sebevědomí.

Foto: Jan Handrejch

Kladenský Bílek ujíždí s pukem před Skuhravým z Karlových Varů.

Článek

"Věříme, že tahle kostra týmu pro nás dokáže zachránit extraligu v další sezoně, což je náš jediný cíl. Samozřejmě, když se ta sezona bude vyvíjet dobře a vyhnou se nám zranění, tak bychom chtěli do play off. Ale koukáme na každý další zápas a myslím si, že po sezoně v první lize nemůžeme mít přehnané ambice, které by mužstvo dostávaly zbytečně pod tlak. To, že budeme hrát bez tlaku, by měla být jedna z našich výhod," řekl Pešout.

V předešlé sezóně měl tým Energie 36 hráčů, část z nich bude nyní působit v Sokolově. Důvodem je mimo jiné i rozpočet, který pro nadcházející sezónu zůstane 45 miliónů korun. "V tom je ale započítaný i pronájem haly, veškerá výstroj a tak dále. Na samotné hráče je to 26 miliónů korun. A někteří hráči měli ve smlouvě v případě úspěšného postupu do extraligy slíbeno zvýšení platu," doplnil trenér.

Do extraligy nastoupí hokejisté Energie pod vedením kapitána Václava Skuhravého. První zápas je čeká 14. září v Olomouci, na domácím ledě se poprvé představí o dva dny později v duelu s Mladou Boleslaví.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články