Hlavní obsah

Hokejisty Plzně posílí útočník Vampola z Liberce

PLZEŇ

Hokejový útočník Petr Vampola se stal novou posilou Plzně. Čtyřiadvacetiletý hráč přestoupil do týmu Lasselsbergeru z Liberce, kde v letošní sezóně nedostával moc příležitostí. Vampola podepsal s vedením momentálně předposledního klubu extraligy smlouvu do konce sezóny a poprvé by se měl v plzeňském dresu představit v nedělním zápase 27. kola proti pražské Slavii.

Foto: Sport.cz

Hokejisty Plzně posílí z Liberce Petr Vampola.

Článek

"Je to první krok k tomu, abychom zvýšili naši produktivitu. Věříme, že nám k tomu Petr Vampola pomůže," uvedl pro oficiální internetové stránky klubu jeho prezident Tomáš Král. Plzeň prohrála poslední tři zápasy a dvakrát vyšla střelecky naprázdno.

Bývalý hráč Vsetína či Českých Budějovic Vampola odehrál v letošní sezóně 19 zápasů, ve kterých si připsal jen čtyři kanadské body. V loňském extraligovém ročníku se mu dařilo mnohem více, v základní části vstřelil osm branek a přidal 28 asistencí.

"Petr Vampola u nás odehrál dobré sezóny, obzvláště ta minulá byla excelentní. Letos se mu nedařilo tak, jak bychom si my i on představovali a vyústěním této situace je přestup do Plzně," řekl liberecký generální manažer Ctibor Jech na adresu hráče, jenž se v sestavě Tygrů objevil naposledy 3. listopadu. Od té doby nebyl k žádnému utkání nominován.

Další novinkou v plzeňském kádru je změna kapitána, kterým bude místo Pavla Trnky útočník Radek Matějovský. Jeho asistenty budou Mario Cartelli a Tomáš Divíšek.

Reklama

Související témata: