Hlavní obsah

Kometa zvládla šlágr s Plzní, lídrem je Litvínov. Bílí Tygři jsou v úvodu bezzubí

Praha
Aktualizováno

V minulém ročníku vybojovali záchranu až v baráži, nyní, po dvou odehraných kolech nového ročníku Tipsport extraligy hokejisté Litvínova vévodí soutěži! Severočeši zvítězili v neděli nad Zlínem 5:2 a mají stoprocentní šestibodový zisk stejně jako Olomouc (porazila Třinec 3:2), mistrovská Kometa Brno (ve šlágru přetlačila ambiciózní Plzeň 3:2) a Vítkovice, které zdolaly pražskou Spartu rovněž 3:2. V dalších zápasech vyhrály Pardubice v Liberci 2:0, Karlovy Vary porazily Mladou Boleslav 4:0 a první body slaví také Hradec Králové, který udolal chomutovské Piráty 3:2.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Litvínova se radují z gólu, zleva Ondřej Jurčík, Tomáš Matoušek a Lukáš Doudera. Severočeši po dvou kolech vedou extraligu.

Článek
Fotogalerie

Plzeň bez Frodla, který vychytal čisté konto v úvodním kole proti Liberci, na ledě brněnského mistra dvakrát prohrávala, nicméně v obou případech dokázala vyrovnat. Až na přesilovkovou dorážku Lukáše Nahodila, jenž se dvakrát trefil i o den dříve proti Chomutovu, pouhých 73 sekund před vypršením šedesáté minuty už Západočeši odpověď nenašli.

Divoká přestřelka z úvodní třetiny určila výsledek utkání ve Vítkovicích. Největší zásluhu na druhé výhře domácího celku měl útočník Jakub Lev, který vstřelil dvě branky, třetí gól přidal další explzeňský hráč Jan Schleiss. Vítkovickým se proti Spartě v poslední době daří, slaví už osmou výhru z posledních devíti vzájemných zápasů.

Milan Razým, nový kouč na střídačce Litvínova, musí být se vstupem svých svěřenců do soutěže spokojen. Verva porazila před svými fanoušky Zlín přesvědčivě 5:2 a i podruhé naplno bodovala. To nečekaně krotcí jsou v úvodu nového ročníku Bílí Tygři z Liberce. V pátek nedali gól v Plzni a v neděli se jich střelecká mizérie držela i doma v souboji s Pardubicemi. Výhru Východočechů pečetil v závěru zápasu při hře Liberce bez brankáře veterán Petr Sýkora, brankář Ondřej Kacetl si díky 35 úspěšným zákroků připsal první čisté konto v ročníku.

Energie dala Boleslavi lekci z produktivity

Nula v kolonce bodů svítí po dvou kolech překvapivě i u vicemistrů z Třince. Oceláři v pátek marně dotahovali náskok Zlína, v neděli zase na svém ledě sami prohospodařili dvoubrankové vedení proti Olomouci. Hanáci naopak po dokonalém obratu i díky chybné rozehrávce brankáře Petera Hamerlíka slaví druhou výhru, rozhodující trefu si ve třetím dějství připsal Bruno Mráz.

Nováček z Karlových Varů se v pátek zmohl v souboji s Olomoucí jen na čestný úspěch, proti Mladé Boleslavi to ale byla doma jiná káva. Energie dala soupeři lekci z produktivity, z 23 střel vytěžila čtyři góly, zatímco její brankář Filip Novotný pochytal všech 37 pokusů hokejistů středočeského klubu.

První výhru a body slaví i Hradec Králové, naopak chomutovští Piráti na první zisk čekají. Nový kouč Mountfieldu Tomáš Martinec si odbyl úspěšnou premiéru v domácím prostředí.

2. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Liberec - Pardubice 0:2
Branky: 11. Miromanov, 59. P. Sýkora
Třinec - Olomouc 2:3
Branky: 12. Krajíček, 14. Cienciala - 26. Kolouch, 40. J. Káňa, 51. Mráz
Karlovy Vary - Mladá Boleslav 4:0
Branky: 16. Vágner, 17. Šenkeřík, 32. Skuhravý, 60. Lapšanský
Hradec Králové - Chomutov 3:2
Branky: 12. Bezúch, 15. Linhart, 43. Vincour - 34. Huml, 54. Knot
Brno - Plzeň 3:2
Branky: 4. Zaťovič, 44. P. Holík, 59. Nahodil - 12. Gulaš, 45. D. Kindl
Vítkovice - Sparta 3:2
Branky: 5. a 17. Lev, 14. Schleiss - 12. Jarůšek, 14. Forman
Litvínov - Zlín 5:2
Branky: 6. Kubát, 16. Matoušek, 37. V. Hübl, 56. J. Mikúš, 59. D. Tůma - 34. Ondráček, 55. Šlahař

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice