Hlavní obsah

Skvělý Kacetl! Proti Tygrům čaroval, ale puk za nulu si nenechal

Liberec

ářil štěstím a výborná nálada z něj sršela proudem. Brankář Ondřej Kacetl uzamkl na libereckém ledě pardubickou bránu, pochytal všech pětatřicet ran a po výhře 2:0 se ocitl uprostřed hroznu těl jásajících hostujících hokejistů.

Foto: David Taneček, ČTK

Brankář Pardubic Ondřej Kacetl odpaluje puk před vítkovickým útočníkem Patrikem Zdráhalem.

Článek

„Strašně těžký zápas. Věděli jsme, že na nás soupeř vletí a bude od začátku aktivní, což se potvrdilo. Každý začátek třetiny to na nás Liberec zkoušel, hrál nadoraz, ale Ondra to vychytal," chrlil komplimenty na Kacetlovu adresu kapitán Dynama Tomáš Rolinek. „Byl vynikající," přidal se po nedělní extraligové bitvě pod Ještědem i kouč Miloš Holaň.

Jeho tým sice předvedl obětavý a v defenzivě zodpovědný výkon, přesto si Bílí Tygři vytvořili řadu slibných příležitostí, jenže 27letý gólman se na zápas vyspal náramně.

Menší led vyhovuje

„Byly tam těžké situace. Párkrát se mi stalo, že jsem nic neviděl a trefilo mě to. Stálo při mně taky štěstí," přiznal Kacetl, kterému se na užším kluzišti v Liberci chytalo dobře. „Řekl bych, že mi menší led vyhovuje. Akorát by tady mohli víc rozsvítit," usmíval se.

Na první nulu v sezóně mohl mít hezkou památku, spoluhráč Jan Mandát mu do kabiny přinesl puk, jenže on si ho domů neodvezl. „Věnoval jsem ho Daniilovi Miromanovi. Hraje extraligu poprvé a dal dnes první gól," řekl rodák ze Znojma, jenž si stejně jako ostatní spravil chuť po páteční porážce s Vítkovicemi. „Strašně moc jsme chtěli vyhrát. Byla na nás vidět touha a obětavost. Kromě Petra Sýkory nemáme žádného střelce, ale když nás podrží gólman, můžeme si odvézt body odkudkoliv," ujišťoval Rolinek.

Reklama

Související témata: