Hlavní obsah

Koutský hned při první příležitosti vychytal čisté konto

PARDUBICE

Pardubický brankář Vladislav Koutský využil hned svou premiérovou šanci v hokejové extralize k vychytání čistého konta. Poprvé dostal v neděli 21letý gólman v nejvyšší soutěži příležitost od začátku a proti Vsetínu nepustil za svá záda ani jednu z 26 střel. Odpočívající jednička Moelleru Ján Lašák mohla sledovat ze střídačky spolehlivý výkon svého náhradníka.

Článek

"Dosud jsem jen párkrát zaskakoval," připomněl Koutský v rozhovoru s novináři své předešlé čtyři extraligové zápasy rozdělené do čtyř sezón, v nichž šel za nepříznivého stavu do branky. Třikrát takto naskočil v dresu Pardubic, jednou při hostování v Třinci. "Určitě to je něco jiného chytat od začátku než tam jít jako záskok za jedničku, když se jí třeba nedaří. Takhle jsem se mohl soustředit, byl jsem na to připraven."

Nejlepší sestava 27. kola O2 extraligy podle redakce Sport.cz:
V. Koutský (Pardubice-1) - R. Bičánek (Znojmo-2), M. Čech (Pardubice-1) - Z. Ondřej (Pardubice-1), R. Reichel (Litvínov-5), J. Doležal (Slavia-1).

Přiznal, že byl nervózní a také čekal proti Vsetínu méně práce. "Vsetín hrál ale velmi dobře a měl jsem tam párkrát i štěstí," podotkl Koutský, který vypomáhá v druhé lize Pelhřimovu. Na čisté konto s přibývajícím časem prý moc nemyslel. "Neříkám, že jsem ho nechtěl, ale nejvíc jsem myslel na to, abychom vyhráli. To se povedlo a že to bylo s nulou, tak to je navíc," uvedl.

Vlastní výkon mu dal naději, že by si mohl zachytat častěji než dosud. "Kdybych něco zkazil, mohl bych jít třeba v zápase z ledu. Ale vyšlo to a tak si myslím, že mám naději, že si zase někdy zachytám od začátku," řekl gólman, který byl po utkání vyhlášen nejlepším hráčem Moelleru.

Reklama

Související témata: