Hlavní obsah

Liberec - Třinec 4:1Liberec vyhrál nad Třincem a podruhé za sebou uspěl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Bulíř 1 : 0
19. Adamský 1 : 1
34. Kvapil 2 : 1
45. Ševc 3 : 1
50. Redenbach 4 : 1
Záznam online reportáže

Liberec
Aktualizováno

Hokejisté Liberec vyhráli ve 4. kole extraligy nad Třincem 4:1 a po úvodních dvou zápasech bez bodu i bez gólu uspěli podruhé za sebou. Vítězným gólem a asistencí k tomu přispěl útočník Marek Kvapil, branku a přihrávku zaznamenal i bek Martin Ševc. Úřadující vicemistr si naopak v nové sezoně připsal třetí prohru.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor druhého libereckého gólu Marek Kvapil (vlevo) a Michal Bulíř .

Článek

Třinec byl sice v úvodu zápasu aktivnější, ale do první velké šance se dostali ve čtvrté minutě domácí. Hudáček přihrál zpoza branky najíždějícímu Šmídovi, který ale nestihl zamířit do odkryté branky. Na druhé straně zahrozil Hladonik. Blíže ke gólu měli ale opět domácí, Ordoš však při úniku ztroskotal na Hrubcovi.

V polovině úvodního dějství se Oceláři ubránili při Douderově vyloučení, ale ve 13. minutě se dočkali domácí vedoucí branky. Bulíř se po Krenželokově přihrávce dostal sám před třineckého gólmana a překonal jej blafákem do bekhendu.

Třinec vyrovnal v přesilové hře při Ordošově vyloučení. V první šanci ještě Marcinko z dorážky Willa nepřekonal. O chvíli později našem Bukarts mezi kruhu Adamského, který trefil přesně pravý horní roh liberecké branky.

V úvodu druhé třetiny Třinec zvýšil střeleckou aktivitu, ale Will odolával. Nejnebezpečnější byla teč Viedenského, pro kterého pak ve 26. minutě duel předčasně skončil, když se zranil při souboji. Na druhé straně prověřil Hrubce při vyloučení Ondřeje Kovařčíka Valský.

Ve 34. minutě se dostal podruhé do vedení Liberec. Derner našel na levém kruhu Kvapila, který střelou pod vyrážečku překonal Hrubce. Bílé Tygry gól povzbudil a snažili se pojistit náskok. Lakatoš ani Valský ale na třineckého gólmana svými pokusy už nevyzráli.

Hned v úvodu třetí třetiny uvolnil Hudáček zadovkou zpoza branky Jelínka, který ale zblízka Hrubce nepřekonal. Ve 45. minutě už Severočeši své vedení zvýšili. Na trestné lavici pykal za nesportovní chování Gernát, Kvapil přihrál na modré čáře Ševcovi, který prostřelil třineckého gólmana.

Při následném Ševcově trestu se Liberečtí ubránil a sami další vyloučení Oceláři potrestali. Při Hladonikově pobytu na trestné lavici připravil Valský gól pro Redenbacha. Snížit mohl Hrňa, náskok Bílých Tygrů mohli ještě navýšit Lakatoš či při Krajíčkově trestu Valský.

4. kolo hokejové extraligy:
Liberec - Třinec 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 13. Bulíř (L. Krenželok, Stříteský), 34. M. Kvapil (Derner, Lenc), 45. Ševc (M. Kvapil), 50. Redenbach (Valský, Ševc) - 19. Adamský (Roberts Bukarts, Krajíček). Rozhodčí: Hribik, Horák - Jindra, Zíka. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:1. Diváci: 5629.
Will - Stříteský, Derner, Doherty, Šmíd, Havlín, Ševc - L. Hudáček, P. Jelínek, L. Krenželok - Lenc, Bulíř, M. Kvapil - Valský, Redenbach, Ordoš - Teplý, Lakatoš, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Augusta.
Hrubec - M. Doudera, Krajíček, Adámek, D. Musil, Haman, Gernát - Chmielewski, Marcinko, Roberts Bukarts - Svačina, Cienciala, Adamský - Hrňa, Viedenský, Dravecký - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hladonik - Roman Vlach. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín