Hlavní obsah

Plzeň - Pardubice 2:3 PPMarosz rozhodl svým druhým gólem o výhře Pardubic v Plzni

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Poulíček 0 : 1
15. Kaňák 1 : 1
34. Marosz 1 : 2
36. Stach 2 : 2
61. Marosz 2 : 3
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Pardubic vyhráli v 6. kole na ledě Plzně 3:2 po prodloužení a stejně jako v sobotu proti Brnu tak získali dva body. Indiáni sice svého soupeře přestříleli, ale hosté pozorně bránili a díky dvěma trefám Rostislava Marosze slaví. Rozhodující gól vstřelil pardubický útočník v čase 60:52.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Útočník Denis Kusý z Pardubic se raduje z vítězství.

Článek

Domácí zahájili utkání aktivně a pardubický gólman Kacetl musel rychle zasahovat proti opakované šanci Indráka. Hosté spoléhali na brejky, po jednom z nich trefil z pravého kruhu Vondráček horní tyč. Hráči Dynama se spíše bránili, přesto udeřili první. V 11 minutě přesnou střelou z mezikruží otevřel skóre Poulíček.

Pardubické probuzení pokazil faul Cardwella, jehož vyloučení potrestal vyrovnáním na 1:1 od modré čáry Kaňák. Další plzeňské pokusy hosté se štěstím přečkali a krátce před první přestávkou jen skvělý zákrok gólmana Milčakova znemožnil při přečíslení dvou na jednoho slavit gól opět Poulíčkovi.

Po pauze během přesilové hry nebezpečně zblízka zakončoval Bubela, jinak si však střeleckou převahu udržovali domácí. Kacetl však chytal spolehlivě a poradil si po polovině utkání i s šancemi Stacha a Kracíka.

Naopak na druhé straně ve 34. minutě Kusý zpoza branky našel Marosze, který zamířil přesně pod horní tyč. Neuběhlo ani půl druhé minuty a po náporu v útočném pásmu vyrovnal nekrytý Stach ranou bez přípravy na 2:2.

Závěrečná dvacetiminutovka kopírovala předchozí průběh. Hosté nabídli Indiánům svojí nedisciplinovaností téměř dvouminutovou přesilovku pět na tři, Kacetl ale stačil vyrazit střelu na brankovišti volného Němce a zázračně si poradil i s dorážkou Stacha. Následně povzbuzení Východočeši nezužitkovali vlastní početní výhodu a v 53. minutě po zadovce Straky nedokázal rozhodnout v dobré pozici Allen. Udeřit mohlo i za špatně rozehrávajícím Milčakovem, 33 vteřin před sirénou ale Vondráček minul.

Dynamo si vše vynahradilo v úvodní minutě nastavení, kdy dorážkou svojí vlastní střely rozhodl Marosz.

6. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice 2:3 v prodl. (1:1, 1:1, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 15. L. Kaňák (Gulaš), 36. Stach (Preisinger) - 11. Poulíček (P. Sýkora, Miromanov), 34. Marosz (Kusý, Holland), 61. Marosz (S. Treille, Hrabal). Rozhodčí: Hribik, Veselý - Lhotský, Kis. Vyloučení: 3:5. Využití: Diváci: 1:0. Diváci: 5765.
Plzeň: Milčakov - Jones, J. Kindl, Allen, L. Kaňák, Čerešňák, Pulpán - Gulaš, Nedorost, Indrák - Kratěna, Preisinger, Stach - V. Němec, Kracík, D. Kindl - Eberle, Kodýtek, P. Straka, od 24. navíc Kantner. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a J. Špaček.
Pardubice: Kacetl - Cardwell, Wishart, Holland, Hrabal, Miromanov, Čáslava, - Vondráček, Bubela, Rolinek - S. Treille, Marosz, Kusý - P. Sýkora, Poulíček, Perret - Dušek, Venkrbec, T. Svoboda - Mandát. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Reklama

Související témata: