Hlavní obsah

Plášek rozhodl premiérovým gólem v extralize. V euforii jsem si zapomněl schovat puk, lituje

Brno

V repríze jarního finále byli znovu úspěšnější hokejisté Komety. V extraligovém duelu sice přišli na svém kluzišti dvě minuty před koncem o vedení 1:0, avšak devatenáct vteřin před závěrečným klaksonem zužitkoval mladý útočník Brna Karel Plášek Kašparovu přihrávku ve vítězný gól.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Karel Plášek z Brna dává vítězný gól.

Článek
Fotogalerie

Teprve osmnáctiletý Plášek se trefil v nejvyšší soutěži vůbec poprvé. „Měl jsem neskutečnou radost. Vůbec jsem nevěděl, jak premiérovou branku na ledě oslavit. V té euforii jsem si bohužel zapomněl schovat puk," svěřil se.

Hned poděkoval zkušenějšímu spoluhráči. „Lukáš Kašpar má na mém gólu obrovskou zásluhu. Fantasticky mě našel. Já jsem puk v podstatě jen doklepával do sítě. Jsem moc rád, že můžu nastupovat vedle takového skvělého borce," říká Plášek, jehož otec byl v minulosti rovněž dlouholetým extraligovým hokejistou a v této sezóně ještě válí v druholigovém Šumperku. „Do Brna na zápas nedorazil, ale všechno viděl v televizi. Táta patřil k mým vzorům, hodně se spolu o hokeji bavíme," prozradil Plášek mladší.

Brňané si vítězstvím spravili náladu po sobotní prohře na nájezdy v Pardubicích. „Náš výkon byl druhý den o moc lepší. Kluci každé střídání odpracovali na sto procent. A výtečně zachytal gólman Langhamer," chválí svoje mužstvo trenér Kamil Pokorný. „Přestože jsme v oslabení inkasovali vyrovnávací branku, nesložili jsme zbraně a naprosto zaslouženě jsme znovu strhli vedení na naši stranu," má jasno.

Také gólman Ocelářů Šimon Hrubec držel skvělými zákroky svůj tým nad vodou. „Nenudil jsem se, ale v bráně jsem od toho, abych něco chytl. Myslím, že jsme proti Kometě zahráli líp než v předchozích utkáních, ale bohužel to dopadlo nakonec špatně. Inkasovat rozhodující gól pouhých osmnáct sekund před koncem je hrozné. Už s tím ovšem nic nenaděláme," přemítá Hrubec, jehož mužstvo zůstává stále na pouhých třech bodech a v extraligové tabulce se krčí na předposlední příčce.

Třinecký asistent Marek Zadina označil porážku 1:2 v hale obhájců titulu z pohledu jeho celku za krutou. „Hráčům jsme ale poděkovali, nechali na ledě všechno. Přestože nás souží zranění, musíme jít dál a co nejdřív nepříjemnou sérii porážek ukončit," plánuje.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články