Hlavní obsah

On-line: 29. kolo hokejové extraligy

PRAHA

Menu pátečního 29. kola O2 hokejové extraligy nabídne fanouškům dalších šest utkání. Program kola doplní sobotní utkání Liberce s Českými Budějovicemi před televizními kamerami. Pozornost se soustředí na led pražské T-Mobile Areny, kde se domácí Sparta pokusí poprvé v sezóně porazit Litvínov. Zajímavé bude také utkání Kladna s Pardubicemi, v němž chtějí domácí ukončit sérii těsných porážek.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Litvínovský brankář Martin Altrichter (vlevo) likviduje šanci Tomáše Netíka ze Sparty.

Článek

Pražská Sparta přivítá Litvínov, což by mělo být příslibem pohledného, otevřeného a dramatického hokeje. Chemopetrol jede na Spartu s vědomím, že narazí na útočně laděného soupeře, kterého v této sezóně dvakrát těsně porazil. Obejít se musí bez útočníků Bendy a Brandy.

Kladenští procházejí nelehkým obdobím, neboť v posledních čtyřech utkáních čtyřikrát těsně prohráli a získali pouhé dva body. Zajímavostí pro domácí tým je jeho celková bilance vstřelených a obdržených branek, v obou případech chybí Rabatu pouhý gól k dosažení stovky. Vrásky trenérům přidělala viróza útočníka Martina Procházky, který se na marodce připojil k dlouhodobě absentujícím forvardům Hornovi a Hluchému.

Pardubice jsou naopak v pohodě. Východočeši vyhráli tři domácí utkání za sebou a momentálně jim i díky tomu patří třetí místo v tabulce. Kladno navíc letos dvakrát porazili. Hostům bude nově chybět Andrašovský, do sestavy se naopak vrací Blažek.

Peterek nastoupí k 700. utkání

Třinec trhá neúspěšné série; po Českých Budějovicích a Liberci má políčeno i na Znojmo, s kterým letos ještě nebodoval. Trenérovi Juříkovi scházejí Hašek se Zálešákem, k 700. utkání v extralize nastoupí útočník Jan Peterek. Znojemští Orli prolomili v neděli sérii nezdarů na soupeřových kluzištích vítězstvím na Spartě a rádi by na tento úspěch navázali i v Třinci.

Jedním z nejlepších týmů nejvyšší soutěže za poslední období je Energie Karlovy Vary, což potvrdila i na ledě Sazka Areny vítězstvím 4:2 nad Slavií. Nyní ji čeká poslední Vsetín. "Veřejnost od nás čeká jasné vítězství, ale třeba Sparta se tam posledně také dost nadřela. Jsou sice poslední, ale určitě jde o herně nepříjemného soupeře," řekl asistent trenéra Václav Baďouček.

Slavia se chce poprat o body ve Zlíně

Hokejisté Zlína se představí v kompletním složení a na domácím ledě nechtějí Slavii přenechat ani bod. Slavia prohrála s Karlovými Vary po pěti výhrách za sebou, ale víc než tato prohra bude podstatné, jak se nyní porve s minisérií tří utkání na cizích kluzištích. Postupně ji čekají zápasy ve Zlíně, na Spartě a v Českých Budějovicích. "Zlín hraje doma velmi dobře, daří se mu na nás, ale já věřím, že máme tým dobře a bojovně naladěn na to, abychom se tam poprali o body," uvedl asistent trenéra Jiří Kalous.

Před Plzní stojí výzva delší série úspěšných výsledků, které klub potřebuje k vylepšení nelichotivé pozice v extraligové tabulce. V pátek čeká Lasselsberger tabulkový soused z Vítkovic a klub musí oželet služby útočníka Divíška a chybět mu opět bude i většina obránců základního kádru. Tři prohry za sebou vrátily Vítkovice na předposlední místo a na desátou pozici už ztrácejí šest bodů. Kouč Miroslav Fryčer si láme hlavu, jak dosáhnout toho, aby slušný herní projev jeho svěřenci okořenili i góly.

Hokejová O2 extraliga - 29. kolo
Pátek 1. prosince
17:00Třinec - Znojmoon-line
17:00Zlín - Slavia Prahaon-line
17:30Plzeň - Vítkoviceon-line
17:30Kladno - Pardubiceon-line
18:00Karlovy Vary - Vsetínon-line
18:00Sparta Praha - Litvínovon-line
Sobota 2. prosince
17:00Liberec - České Budějoviceon-line

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice