Hlavní obsah

Nemůžeme vyhrávat všechny zápasy, glosoval Trávníček první nezdar Litvínova

Litvínov

Hokejisté Litvínova poprvé v sezóně padli. Nestačili na Třinec (0:2) a přišli o vedení v extralize. „Bylo jasné, že všechny zápasy nevyhrajeme. Tentokrát jsme neměli pohyb jako v předešlých kolech," poznamenal kapitán týmu Michal Trávníček, jenž tentokrát musel zaskakovat v obraně.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Michal Trávníček z Litvínova (vpravo) a Vladimír Svačina z Třince v akci během utkání 7. kola hokejové extraligy.

Článek
Fotogalerie

„Už v minulosti jsem několikrát vypomáhal na beku, ale bylo to spíš v průběhu utkání. Tentokrát jsem věděl už několik dní předem, že tam půjdu hned od začátku. Nejprve jsem se trochu hledal, ale snažil jsem se odvést maximum. Můj výkon musí zhodnotit někdo jiný," líčil Trávníček s tím, že domácí prohra bolí celý tým. "Chtěli jsme teď z domácích zápasů šest bodů. Jenže jsme nezvládli první třetinu. Třinec je sice dole v tabulce, ale hokejově patří výš," uvažoval kapitán poražných Severočechů.

Než se defenziva domácích zformovala, utekli hosté na dvougólový rozdíl po trefách Adamského a Krajíčka. Ve druhé třetině ale Třinečtí neproměnili takřka dvouminutovou přesilovku pěti proti třem. „Ubránili jsme se a čekal jsem, že by nás to mohlo nakopnout k ofenzivě, což se nestalo. Soupeř si už náskok pohlídal," pravil litvínovský lídr.

První prohra by prý neměla severočeský tým srazit. „Bylo jasné, že všechny zápasy nevyhrajeme. Třinečtí hráli dobře na puku. Chyběl nám rychlý přístup k hráčům. Spoustu našich střel jejich obránci zblokovali," rozebíral příčiny nezdaru Trávníček. „Musíme se vrátit k tomu, co nám vyhrávalo zápasy," dodal.

Třinečtí naznačili, že na tom nejsou tak špatně, jak by napovídalo jejich postavení v tabulce. „Vítězství si moc vážíme. Bylo to vybojované, s početnou marodkou jsme se naštěstí vypořádali se ctí," oddechl si trenér Václav Varaďa.

„Konečně se teď představíme zase domácímu publiku. K nedělnímu derby s Vítkovicemi můžeme nastoupit s odhodláním a sebevědomím, že je v našich silách uhrát nějakou vítěznou sérii," dodal kouč Ocelářů směrem k dalšímu kolu extraligy.

Reklama

Související témata: