Hlavní obsah

Litvínov - Hradec Králové 2:1Litvínov prohrával, obrat ho ale vrátil do čela extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Lukeš 1 : 0
24. Cingel 1 : 1
42. Hübl 2 : 1
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova vyhráli ve šlágru 8. kola extraligy doma nad Hradcem Králové 2:1 a přestihli ho o skóre v čele tabulky. Verva má navíc ještě zápas k dobru. Severočeši si spravili chuť po páteční prohře s Třincem (0:2) a slavili sedmou výhru z osmi utkání v sezoně. Mountfield prohrál poprvé po sedmi vítězstvích v řadě.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Litvínova (zleva) Jan Strejček, Jan Myšák, František Lukeš a Ladislav Romančík se radují z gólu.

Článek

Domácí nastoupili bez útočníka Juraje Mikúše a stejně jako v pátek proti Třinci s forvardem Michalem Trávníčkem v obraně, ale kapitán Vervy se od druhé třetiny vrátil zpět do útoku. Za Mountfield ještě hrál naposledy před odchodem do švýcarského celku Rapperswil-Jona forvard Radek Smoleňák.

Hned v úvodu za domácí nebezpečné vypálil Hunkes a dorážel Petružálek, ale Maxwell si poradil. Na druhé straně prověřil Januse Cingel. Potom zase hrozil Litvínov. Nejdříve si americký gólman Mountfieldu poradil se střelou i dorážkou Strejčka a ve čtvrté minutě mu pomohla po Hüblově ráně horní tyč.

Před polovinou úvodní třetiny nabídli Rosandič a Linhart svými fauly domácím na 95 vteřin přesilovou hru pěti proti třem, jenže ti ji nevyužili. Do největší šance vyslal Hübl Petružálka, ale Maxwell zasáhl u levé tyče betonem. Bezbrankový stav nezměnila další přesilovka Litvínova během trestu Radovana Pavlíka ani početní výhoda hostů při Havelkově pobytu na trestné lavici.

Do vedení se dostali ve 24. minutě Východočeši. Po spolupráci s Radovanem Pavlíkem se dostal na pravé straně za obranu domácích Cingel a střelou na vzdálenější tyč otevřel skóre. Odpovědět se snažil při následném náporu Vervy Petružálek.

Na druhé straně mohli zvýšit Filip Pavlík a Koukal. Litvínov přečkal oslabení při Hüblově trestu a následně nebezpečně vypálil z mezikruží Černý. Domácí se dočkali ve 37. minutě, když se po Myšákově přihrávce trefil z levého kruhu přesně k protější tyči Lukeš.

Po Cingelově faulu z konce druhé třetiny a Cibulskisově trestu za zdržování hry po vyhození puku mimo hřiště hráli domácí 37 sekund v pěti proti třem. Než se stačil Cingel po návratu z trestné lavice zapojit do hry, dostal domácí do vedení přesnou střelou z pravého kruhu Hübl.

Smazat ztrátu mohl Koukal, ale domácí odolali. Pět minut před koncem šel pykat domácí Ščotka, ale i v oslabení se Litvínov ubránil. Stav se nezměnil ani v závěrečné hře hostů bez gólmana.

8. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - Mountfield Hradec Králové 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 37. F. Lukeš (Myšák, Strejček), 42. V. Hübl (F. Lukeš, J. Petružálek) - 24. Cingel (R. Pavlík). Rozhodčí: Pavlovič, Pešina - Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 5064.
Litvínov: Janus - Hunkes, Šesták, L. Doudera, Ščotka, Romančík, Trávníček, Strejček - J. Petružálek, Gerhát, J. Černý - Myšák, V. Hübl, F. Lukeš - D. Tůma, M. Hanzl, Matoušek - Jurčík, Řehoř, Havelka. Trenéři: Razým a Skuhrovec.
Hradec Králové: Maxwell - Zámorský, Linhart, Cibulskis, Graňák, F. Pavlík, Rosandič, Nedomlel - Smoleňák, Koukal, Rákos - Vincour, Cingel, R. Pavlík - Paulovič, Dragoun, Miškář - Vopelka, Kukumberg, Bezúch. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Reklama

Související témata: