Hlavní obsah

Dubu zaskočily nýty, Svobodu motejl

PRAHA

Na první pražské derby v kariéře byl Tomáš Duba natěšený, ale málem ho vykolejila nečekaná komplikace. Kvůli prasklým nýtům v bruslích musel do branky na tři minuty pustit Salfického. Pozdější nástup ale na výkon gólmana, který přišel do Sparty teprve v průběhu sezóny, vliv neměl.

Foto: PRÁVO/Milan Malíček

Tomáš Netík ze Sparty (vpravo) překonal brankáře Slavie Adama Svobodu.

Článek

"Zjistil jsem to cestou na led. Než se člověk vysouká z výstroje, chvíli to trvá, naštěstí Salfa mě výborně zastoupil," usmíval se Duba, který mužstvo výrazně podržel při drtivé střelecké převaze Slavie, která vypálila 52 ran. "Bohužel moje chyba při prvním gólu slávisty trochu nakopla a byli až do konce hodně nepříjemní."

Ani Adama Svobodu by na začátku sezóny nenapadlo, že si zahraje derby pražských "S". Byl vázán smlouvou v Pardubicích, i když nechytal. Ve Slavii ale ožil a jedenáct zápasů nepustil do branky náhradníka Hronka. Až včera. Po čtyřech inkasovaných gólech ve druhé části už třetí proseděl na lavici. "Přišel Vláďa Růžička a řekl, ať si odpočinu a připravím se na zápas s Budějovicemi. Docela jsem to přivítal, i když sám bych si o to neřekl," líčil gólman.

Obránci mu příliš nepomáhali, většinu gólů inkasoval z brejků, jen Stehlíkova střela od modré vypadala laciněji. "Byl to takový motejl. Puk se mi úplně ztratil, vůbec jsem ho neviděl," mrzelo slávistickou brankářskou jedničku.

Reklama

Související témata: