Hlavní obsah

Na pěsti vyhrál Třinec, na body naštvaná Sparta

Třinec

Podobný průběh jako v úterý s Karlovými Vary měl i páteční souboj Sparty na třineckém ledě. Pražané znovu prohrávali o dva góly a opět se do utkání dokázali vrátit poté, co sudí uznali soupeři gól až po zhlédnutí videa.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Jiří Polanský z Třince a Matěj Beran ze Sparty v pěstním souboji.

Článek

V úterý dal gól bruslí Roman Vlach, v Třinci sudí zkoumal, zda Machovský chytil střelu Marcinka v přesilové hře, po které šli domácí do vedení 3:1, ještě před brankovou čárou či nikoliv. „Tohle je v rukou rozhodčích, kteří mají k dispozici záběry z různých pohledů. My jen čekáme na jejich rozhodnutí a podle toho se odrazíme dál. Paradoxně nás ale oba ty uznané góly po videu nakoply, a nakonec jsme zase vyrovnali. Ty zápasy jsou vyrovnané a rozhodují maličkosti. Někdy i trošku té nahněvanosti může pomoct," vykládal slovenský útočník Andrej Kudrna, který v samostatných nájezdech rozhodl o výhře Sparty 5:4.

Kudrna v nájezdech uspěl třikrát, jeho druhá radost z gólu a vedení 3:2 byla ale zbytečná. Sudí jej sice nechali v páté sérii jet i skórovat, vzápětí si ale uvědomili, že mylně. „Na střídačce jsme si nebyli jistí, zda se jedou tři, nebo pět nájezdů," přiznal po utkání slovenský útočník Sparty.

Z umazaného gólu si ale nic nedělal a v šesté sérii překonal slovenský útočník Hrubce potřetí. „Mysleli jsme si, že můžu jít, tak jsem to v tom momentě neřešil. Začalo se to řešit až potom, tak jsme jenom čekali. Je pravda, že se snažím pokaždé vymyslet něco jiného a jeden pokus jsem vypotřeboval zbytečně, ale vymyslel bych něco jiného i v další sérii," usmíval se Kudrna.

Třinec vyhrál jen pěstní souboj

Třinečtí si mohli poté, co v zápase třikrát vedli drbat hlavy. „Měli jsme ze druhé třetiny vytěžit víc. Dát víc gólů, méně inkasovat. Mohli jsme jít do třetí třetiny za lepšího stavu pro nás a myslím, že to bychom si to zasloužili," vykládal třinecký Jiří Polanský, který po zranění odehrál první utkání v sezóně.

„Snažil jsem se to klukům hlavně nekazit, nahrávat, dostávat je do šancí. Věřím, že to příště bude lepší," nastínil 36letý forvard, jenž se v závěru druhé třetiny pustil do křížku s o dvanáct let mladším Matějem Beranem. A pěstní souboj vyhrál. „Na Sváču (Vladimíra Svačinu) tam byli dva před brankou. To se musíte kamaráda zastat, i když je soupeř o dvě hlavy větší. Na druhou stranu já si v extralize asi nevyberu menšího hráče, takže to bylo jedno. Shodil rukavice první, nečekal jsem to, ale už nešlo už couvnout," vykládal Polanský, kterému přišly vhod lekce boxu s kondičním trenérem. „I na tohle mě připravil. Když jsem si pak šel schladit klouby, tak mi říkal, že to bylo dobré, takže je určitě spokojený," pousmál se Polanský.

Reklama

Související témata: