Hlavní obsah

Olomouc - Plzeň 3:1Hanáci po třech prohrách znovu slaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Jaroměřický 1 : 0
14. Gulaš 1 : 1
28. Ondrušek 2 : 1
60. Irgl 3 : 1
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Olomouce porazili v 9. kole extraligy Plzeň 3:1 a ukončili sérii tří porážek. Vítěznou branku vstřelil ve 28. minutě obránce Jiří Ondrušek, při závěrečné power play si poté sedmou branku v sezóně připsal Zbyněk Irgl. Plzeň nebodovala po šesti zápasech a v tabulce klesla na šesté místo, Olomouc je osmá.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Ondřej Kratěna z Plzně, Tomáš Dujsík z Olomouce a plzeňský Miroslav Preisinger.

Článek

Přestože začátek úvodní pasáže hry vyšel mnohem lépe Plzni, která si v prvních minutách vytvořila tlak a několik dobrých příležitostí, z první branky utkání se radovali domácí. V první přesilové hře zápasu Jaroměřský pohotově dorazil vyraženou střelu Strapáče.

Hostujícím hráčům se podařilo vyrovnat ve hře čtyř proti třem. Gulaš se Strakou se dostali do přečíslení, kapitán Plzně už spoluhráče nehledal a povedenou střelou prostřelil domácího brankáře Konráda. Čtyři minuty před koncem ještě kontroloval videorozhodčí šanci Jergla, ale puk brankovou čáru nepřešel a gólman Frodl dostal pouze dvě minuty za úmyslné posunutí brankové konstrukce.

Ve druhé třetině se tempo hry mírně zklidnilo a do varu dostala diváky až branková situace z 28. minuty. Frodl nerozehrál puk úplně ideálně, čehož využil Holec, který před brankou našel volného Ondruška, pro kterého nebyl problém puk dopravit do sítě. I v dalším průběhu třetiny byli domácí lepším týmem, ale i přes několik nadějných šancí další gól nepřidali.

Naopak ve třetí třetině byli jasně aktivnější hráči Plzně, kteří dokázali po většinu třetiny držet Olomouc v obranném pásmu. Konrádovi však spoluhráči pomáhali velkou bojovností a obětavostí. Domácí brankářská jednička tak i s jejich pomocí dokázala uhájit svoji branku a podruhé už neinkasovala. Vrchol plzeňského tlaku pak přišel v závěrečné hře bez brankáře, ale i během něj olomoucké defenziva obstála a udržela těsné vedení. Naopak gólovou pojistku přidal Irgl.

9. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Jaroměřský (Strapáč, Skladaný), 28. Ondrušek (Holec), 60. Irgl - 14. Gulaš (P. Straka, J. Kindl). Rozhodčí: Pražák, Obadal - Jindra, Zíka. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:1. Diváci: 4212.
Olomouc: Konrád - Vyrůbalík, Škůrek, J. Galvas, Ondrušek, Jaroměřský, Švrček, Dujsík - V. Tomeček, J. Knotek, Ostřížek - Irgl, Kolouch, Burian - Strapáč, Nahodil, Skladaný - Jergl, Holec, Laš. Trenéři: Tomajko a Moták.
Plzeň: Frodl - Čerešňák, J. Kindl, Kaňák, Allen, Jones, Vráblík, Pulpán - Gulaš, Nedorost, Kantner - Kratěna, Preisinger, Stach - V. Němec, Kracík, D. Kindl - Eberle, Kodýtek, P. Straka. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a J. Špaček.

Reklama

Související témata: