Hlavní obsah

Sparta nestačila na Kladno ani potřetí v sezóně

PRAHA

Ani ze třetího souboje letošního ročníku proti Kladnu neodcházeli hokejisté pražské Sparty jako vítězové. Po dvou porážkách v normální hrací době tentokrát svému odvěkému rivalovi podlehla až po samostatných nájezdech. Diváci v T-Mobile Areně se kromě samotné hry v nomální hrací době dočkali rovnou dvanácti nájezdů a viděli v akci všechny čtyři gólmany.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Kladenský Radek Bělohlav (vlevo) překonává brankáře Sparty Tomáše Dubu.

Článek

Spartě úvodní nápor už ve třetí minutě usnadnil vyloučený obránce hostí Mrázek. Hlinka našel při přesilové hře skulinku v horní části Orctovy branky a otevřel skóre. Ve dvanácté minutě ukázalo svou sílu i kladenské přesilovkové komando. Kalla napřáhl z levého kruhu a propálil vše, co mu stálo v cestě.

Krátce poté ještě Dubu dvakrát za sebou prověřili Čurilla a Trončinský. Od šestnácté minuty hrála Sparta 42 vteřin přesilovou hru pět na tři a pět vteřin před návratem Patery z trestné lavice se dostali domácí opět do vedení. Hlinkovu střelu z pravé strany ještě Orct dokázal vyrazit, ale na dorážku Štrby už byl krátký.

Dva góly v posledních dvou minutách

Ve druhé třetině Kladno ukázalo, že v plném počtu hráčů na ledě dokáže být Spartě vyrovnaným soupeřem. S vypětím všech sil vyrovnalo ve 34. minutě, kdy domácí obrana nedokázala před vlastní brankou zkrotit skákající puk. Do něj nazdařbůh plácnul Gardoň a před brankou puk za Dubova záda tečoval Bělohlav, jenž se krátce předtím vrátil z trestné lavice.

V úvodu třetí třetiny se do velké šance dostal Štrba, ale Orcta překonat nedokázal. Zápas tak dospěl až do velmi dramatického závěru. Dvě a půl minuty před koncem Patera naservíroval z pravé strany puk na zcela volného Kallu a ten si vychutnal domácího gólmana. Sparta odpověděla 67 vteřin před koncem, kdy se kolem obránce hostí prosmýkl Ton a ještě v pádu dokázal trefit puk, který proplachtil za Orctova záda.

Drama až do úplného konce

Nouze o zajímavé okamžiky nebyla ani v prodloužení. Nejprve Štěpánek zachránil Kladno od pohromy, když ve vzduchu odpálil hokejkou puk letící za Orctova záda a vzápětí byli v euforii fanoušci hostí. Ševc se dostal k puku po návratu z trestné lavice a jel zcela sám na Dubu. Ten jeho blafák do bekhendu ale bezpečně vystihl.

Na řadu musely přijít samostatné nájezdy, do kterých kladenští nasadili náhradního brankáře Jakuba Lva, protože jednička Orct se na ně necítil. Po první sérii byl stav nerozhodný 2:2, když na poslední chvíli ranou pod břevno srovnal Ton. Ve druhé sérii se podruhé nemýlil Jaroslav Kalla, na druhé straně uspěli Hlaváč a Hlinka. Poté vyslali trenéři Sparty do branky Dušana Salfického, na kterého nevyzrál Patera. Pak ale nedal ani Ton, rozhodující nájezd proměnil Martin Procházka.

Sparta Praha - Rabat Kladno 3:4 po samostatných nájezdech (2:1, 0:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 3. J. Hlinka (Černošek), 17. Štrba (J. Hlinka), 59. P. Ton (J. Hlinka) - 12. Kalla (Ševc), 34. Bělohlav (Gardoň), 58. Kalla (Patera), rozhodující sam. nájezd Martin Procházka. Rozhodčí: Turčan - Guth, Rittich. Vyloučení: 10:13, navíc Štrba do konce utkání - Ševc 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 5031.
Sparta: T. Duba (od 4. nájezdu Salfický) - Jan Hanzlík, Ptáček, Stehlík, Černošek, Tabaček, Benýšek, od 21. navíc Protivný - P. Ton, Štrba (30. - 40. Krätzer), Podlešák - Netík (41. - 45. Vrbata), J. Hlinka, Hlaváč - Hromas, Langhammer, Dragoun. Trenéři: Výborný a Jelínek.
Kladno: Orct (od 1. nájezdu Lev) - Ševc, Evan, Pavlas, M. Štěpánek, Zeman, J. Mrázek, Trončinský, Hájek - Kalla, Patera, Martin Procházka - Bílek, Gardoň, Frolík - M. Havel, Tatíček, Bělohlav - Diviš, Čurilla, Kuchler. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec