Hlavní obsah

Supovo jubileum mělo v Budějovicích hořkou příchuť

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Bolestivá vzpomínka zůstane slávistickému útočníkovi Michalu Supovi na jubilejní 800. utkání v extralize. Při úterní porážce v Budějovicích byl na ledě u poslední obdržené branky a už ve druhé třetině jej zblízka zasáhl puk vypálený domácím Vágnerem.

Článek

Sup, který před šestnácti lety při ligovém debutu ještě jako junior Sparty dal hned gól do sítě Slovanu, je osmým hráčem historie, který dosáhl mety osmi stovek zápasů. Z aktivních hokejistů jsou před ním už jen plzeňský centr Richard Král (816) a 40letý karlovarský obránce Josef Řezníček (888), který může ještě v této sezóně překonat Lubinův rekord (910).

Jihočeši rozhodli o vítězství dvěma góly z dvojitých přesilovek. "Nemáme na to žádný vzorec, spíš je důležité rychle si přihrát, pohotově vystřelit a jít za dorážkou," řekl České televizi autor prvního gólu Kamil Brabenec. Nejen u jeho trefy, ale i při Kutlákově vítězné brance seděl na trestné lavici obránce Dominik Graňák. "Fauly mrzí, chtělo to víc bruslit a nehrát tolik holí," říkal slovenský bek, jehož vyhození puku přes všechny čáry při dalším oslabení dojel Hruška, aby dal kontaktní gól.

Slávistům ale nepomohlo, že nakonec domácí tým přestříleli. Výtečného Turka, který předvedl 30 zásahů, už víckrát nepřekonali a poslední slovo patřilo Šimánkovi. Budějovice mohl mrzet jen fakt, že jim ke zraněnému kapitánovi Sailerovi přibyl na marodku útočník Hřebejk s naraženými žebry a navíc Gřegořek si dlouho ledoval poraněné koleno.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice