Hlavní obsah

Olomouc - Pardubice 4:2Olomouc si smlsla na oblíbeném sokovi, Pardubicím se venku nedaří

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Perret 0 : 1
8. Burian 1 : 1
17. Perret 1 : 2
35. Ondrušek 2 : 2
52. Škůrek 3 : 2
59. Irgl 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce zdolali v 11. kole extraligy Pardubice 4:2 a potřetí za sebou naplno bodovali. Hanáci sice dvakrát prohrávali po trefách francouzského útočníka Jordanna Perreta, na ty ale odpověděli Vilém Burian a Jiří Ondrušek. Vítěznou trefu si připsal v 52. minutě David Škůrek a výsledek dovršili domácí 103 sekund před koncem díky technickému gólu Zbyňka Irgla. Dynamo se potřetí za sebou představilo venku a ani tentokrát nebodovalo.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zbyněk Irgl z Olomouce slavil v duelu s Pardubicemi technický gól (ilustrační foto)

Článek

Dynamo se už ve třetí minutě ujalo vedení, když Čáslavovu střelu od modré čáry tečoval za Konráda Perret. Vzápětí Klouček zlikvidoval Irglovu šanci i Kolouchovu dorážku. V osmé minutě už se Hanáci dočkali vyrovnání. Při hře čtyř proti čtyřem se dostal k odraženému puku Burian a z levého kruhu z otočky prostřelil pardubického gólmana.

Při Bubelově trestu se snažili otočit stav Laš s Irglem a už při plném počtu hráčů na ledě měl další možnost domácích Kolouch. Na druhé straně zahrozil Poulíček.

Olomouc sice získávala převahu, ale v 17. minutě znovu inkasovala. Prosadil se opět Perret, který usměrnil do olomoucké branky narození Miromanova. Před pauzou mohli smazat ztrátu při Hrabalově pobytu na trestné lavici Irgl a Kolouch.

V úvodu druhého dějství si Klouček poradil s Burianovou možností a potom netrefil puk z dorážky Ostřížek. Při Čáslavově vyloučení ztroskotal na pardubickém brankáři Ondrušek a Irgl minul. V polovině utkání neuspěli ani Burian a opět Irgl.

V 35. minutě už se domácí radovali. Po spolupráci Irgla s Lašem se trefil z pravého kruhu Ondrušek, který při Vyrůbalíkově absenci dočasně převzal kapitánské 'céčko'. Potom neuspěli v přečíslení Skladaný s Holcem a Dynamo se ubránilo i při Poulíčkově trestu.

V úvodu závěrečné třetiny nesedla dorážka Kolouchovi. Domácí se ubránili při Káňově trestu a v oslabení ještě zahrozil Irgl. Skóre se nezměnilo ani při vyloučení pardubického Vondráčka. Potom neuspěli Jaroměřský, Škůrek ani Laš.

V 52. minutě se ale už trefil z pozice mezi kruhy Škůrek. Asistoval mu Knotek, který hrál jubilejní 200. zápas v extralize. Při následném Irglově pobytu na trestné lavici domácí náskok udrželi a při power play hosté posunuli při akci Olomouce branku a sudí Lacina s Šírem uznali technický gól. Byl připsán Irglovi, který se jako poslední dotkl puku při nahození zpoza branky.

11. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Dynamo Pardubice 4:2 (1:2, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 8. Burian (Staněk), 35. Ondrušek (Laš, Irgl), 52. Škůrek (J. Knotek, Laš), 59. Irgl (technický gól) - 3. Perret (Čáslava, Poulíček), 17. Perret (Miromanov). Rozhodčí: Lacina, Šír - Bryška, Komárek. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 4261.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Švrček, J. Galvas, Ondrušek, Jaroměřský, Dujsík, Staněk - V. Tomeček, J. Knotek, Laš - Irgl, Kolouch, Burian - J. Káňa, Nahodil, Strapáč - Skladaný, Ostřížek, Holec. Trenéři: Tomajko a Moták.
Pardubice: M. Klouček - Cardwell, Wishart, Holland, Hrabal, Miromanov, Čáslava - Vondráček, Bubela, Rolinek - S. Treille, Marosz, Kusý - P. Sýkora, Poulíček, Perret - Kratochvil, Dušek, Daniel Voženílek. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Reklama

Související témata: