Hlavní obsah

Sparta před rekordní návštěvou zchladila Kometu a vede extraligu! Pardubice schytaly potupný debakl

Aktualizováno

Hokejová extraliga má po dvanáctém kole nového lídra. Hradec Králové, který prohrál 1:4 v Mladé Boleslavi, střídá na čele Sparta. Pražané ve šlágru kola otočili v O2 areně před více než 15 tisíci diváky zápas s Kometou, kterou porazili 4:2. Na první pozici mohl v případě jakékoliv výhry poskočit Liberec, Bílí Tygři ale prohráli 4:6 ve Vítkovicích. Třinec zvítězil 3:2 v Chomutově, Zlín porazil 4:0 Olomouc, Plzeň pak Litvínov 4:1. Pardubice doma utrpěly debakl 1:7 od Karlových Varů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Sparty Praha oslavují svůj první gól proti Brnu.

Článek
Fotogalerie

My i diváci jsme vystříkli radostí, chválí si atmosféru při vítězství Sparty nad Brnem Jiří Smejkal

Šlágr kola mezi Spartou a Kometou ovládli v O2 areně před nejvyšší návštěvou sezóny (15 471 diváků) Pražané 4:2. Brno přitom po devíti minutách vedlo 2:0, pak ale domácí snížili a ve druhé třetině třemi góly během necelých pěti minut skóre obrátili. Sparta vyhrála už počtvrté za sebou, Kometa si připsala druhou porážku v řadě.

Vítězná série Olomouce se zastavila na čísle tři. Kohouti ve Zlíně nenašli recept na výborného gólmana Jakuba Sedláčka, který k výhře domácích 4:0 pomohl prvním čistým kontem v sezóně. Dvě branky si připsal Sedláčkův jmenovec Pavel, útočník Beranů.

Třinec rozhodl v poslední minutě

Poslednímu Chomutovu se na konci minulého týdne po dvou výhrách zvedlo sebevědomí, to ale nyní zase padá dolů. Po páteční prohře ve varech totiž Piráti v neděli prohráli doma i s Třincem (2:3). Přitom ale sahali minimálně po bodu, Oceláře jednoznačné přestříleli, jenže 43 vteřin před koncem základní hrací doby rozhodl souboj gólem v přesilovce útočník Třince Erik Hrňa.

Mladá Boleslav se pod vedením nových koučů Hořavy, Rulíka a Patery na třetí pokus dočkala vítězství, když si doma vyšlápla 4:1 na do té doby vedoucí Hradec Králové. Bruslařský klub tak porazil Mountfield na den přesně po dvou letech, od té doby až dodnes zaznamenal ve vzájemných duelech šest proher.

Litvínov sice šel v Plzni do vedení už ve druhé minutě, a ještě po polovině utkání ho držel, pak už ale začala střelecky dominovat Plzeň. Její triumf 4:1 režíroval dvěma góly a jednou asistencí Jan Eberle. Hned dvé branky vstřelila Škoda v oslabení. Chemici jsou po dobrém vstupu do sezóny v krizi. Z posledních čtyř duelů nemají ani bod, navíc v nich dohromady vstřelili pouhé dva góly.

Gólová přestřelka pro Vítkovice

Do pořádné bídy zabředly i Pardubice. Po venkovních debaklech 1:6 ve Zlíně a v Třinci a porážce 2:4 v Olomouci dnes zažili domácí propadák! Karlovy Vary totiž Dynamo potupily 7:1. Západočechy nasměroval za třetí výhrou v řadě dvěma góly v první třetině Roman Vlach. Za stavu 0:4 nahradil Klouček v brance domácích Kacetla, ani tato změna ale Dynamo nenastartovala, Klouček inkasoval hned po 31 vteřinách. Karlovy Vary zaznamenaly svou nejvyšší výhru od 30. prosince 2012.

Diváci v Ostravě sice čekali na první trefu duelu Vítkovic s Libercem až do 26. minuty, ve zbylém průběhu ale zažívali gólové žně. Domácí nakonec zvítězili 6:4 a po čtyřech předchozích prohrách konečně zabrali. Gólem a dvěma asistencemi se o to zapříčinili útočníci Ondřej Roman a Šimon Stránský. Bílí Tygři vyšli po pěti utkáních bodově naprázdno.

Hokejová extraliga, 12. kolo
Sparta - Brno 4:2
Branky: 10. Delisle, 34. Smejkal, 37. Blain, 39. Kumstát - 3. Köhler, 9. Mueller.
Chomutov - Třinec 2:3
Branky: 17. V. Růžička ml., 26. Marjamäki - 6. Werek, 30. Chmielewski, 60. Hrňa.
Zlín - Olomouc 4:0
Branky: 14. E. Kulda, 23.a 59. Sedláček, 36. Herman.
Ml. Boleslav - Hradec Králové 4:1
Branky: 24. Vondrka, 25. Pacovský, 44. D. Šťastný, 60. Pláněk - 14. Kukumberg
Plzeň - Litvínov 4:1
Branky: 34. a 42. Eberle, 38. D. Kindl, 46. P. Straka - 2. Trávníček.
Vítkovice - Liberec 6:4
Branky: 26. D. Květoň, 33. Hrbas, 42. Roman, 42. P. Zdráhal, 49. Tybor, 52. Š. Stránský - 38. L. Hudáček, 51. a 58. P. Jelínek, 52. Havlín.
Pardubice - Karlovy Vary 1:7
Branky: 40. Dušek - 11. a 19. Roman Vlach, 26. Šenkeřík, 33. Skuhravý, 34. Kohout, 44. Stloukal, 48. Gríger.

Reklama