Hlavní obsah

Štenclův gól byl rozdílový. Bylo to i o štěstí, uznal brněnský bek po výhře nad Chomutovem

Hokejistům Brna se podařilo po čtyřech zápasech zvítězit v základní hrací době. Obhájci titulu zdolali v extraligovém duelu před svými fandy Chomutov 3:1.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejisté Komety Brno si poradili i s Chomutovem (archivní foto)

Článek

„Jsme za to hrozně rádi. Zejména doma potřebujeme vyhrávat za tři body. Musíme takhle pokračovat dál," říká autor druhé a zároveň rozdílové branky Komety Jan Štencel. Z úhlu trefil z pravé strany malou mezírku mezi brankářem Lukešem a tyčkou. „Věděl jsem, kam mířím, ale bylo to samozřejmě i dost o štěstí," uznal.

Štencel považuje za důležité, že na rozdíl od předchozího domácího střetnutí se Zlínem dokázali Brňané poté zvýšit na 3:0. „Ale stejně jsme si zase v závěru druhé třetiny vybrali slabší chvilku a nechali soupeře snížit. Opět jsme si utkání zbytečně zkomplikovali. Znovu jsme se trochu trápili, ale naštěstí jsme díky týmové práci a několika skvělým zákrokům brankáře Vejmelky vedení udrželi," libuje si brněnský bek.

Kromě něj se povedlo skórovat také dalšímu obránci Komety Němcovi. „Je dobře, že takhle podporujeme útočníky. Je úplně jedno, kdo branky dává. My jich zatím v této sezóně moc nestřílíme, a tak je každá trefa pro nás strašně cenná," přemítá Štencel.

Kouč Pokorný: Třetí branka nás uklidnila

Trenér Brna Kamil Pokorný označil jeho gól těsně před první pauzou za klíčový. „A třetí branka krátce po přestávce pro nás taky znamenala velkou pomoc. Uklidnila nás. Bohužel jsme si ale zase v závěru prostřední dvacetiminutovky neodpustili několik hluchých minut a hosté se dostali do tempa. Naštěstí jsme v poslední třetině zvládli dovést utkání do vítězného konce, avšak produktivitu potřebujeme pochopitelně vylepšit," má Pokorný jasno.

Podle chomutovského asistenta Jana Šťastného byly všechny tři branky, které jeho mužstvo v Brně dostalo, dost laciné. „Zpočátku jsme si počínali hodně naivně, chyběl nám větší pohyb. Neměli jsme si dovolit pustit tak silného soupeře na jeho ledě do třígólového vedení. To už se pak výsledek těžko otáčí. Zvlášť když naše přesilovky byly hodně tristní. Zlepšili jsme se sice naopak v oslabení, ale Kometa byla lepší a vyhrála zaslouženě," uznal Šťastný.

č

Reklama

Související témata: