Hlavní obsah

Oceláři ve šlágru přetlačili mistra, Sparta dostala výprask od posledního

mm, škvSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté Třince porazili ve šlágru 19. kola Tipsport extraligy úřadující šampiony z Brna, v repríze posledního finále zvítězili 4:3 v prodloužení. Favorité prožili černý pátek, z týmů v horní polovině tabulky vyhrál pouze Třinec a první a sedmý celek dělí jen tři body. Lídr z Liberce padl 2:5 v Mladé Boleslavi, na ledě posledního Chomutova klopýtla i druhá Sparta (0:5) a čtvrtý Hradec Králové veze pouze bod z Karlových Varů po prohře 2:3 po samostatných nájezdech. Ani gól nedaly šesté Vítkovice v souboji se Zlínem (0:3), Olomouc vyhrála 3:1 nad sedmým Litvínovem a Plzeň veze bod navíc z Pardubic po výhře 3:2 po samostatných nájezdech.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Brankář Chomutova Justin Peters se raduje z výhry nad Spartou.

Článek
Fotogalerie

Mistrovská Kometa sice Třinec porazila i v součtu s dubnovým finále pětkrát za sebou, aktuální formu ale potvrdili Oceláři, kteří bodovali už posedmé v řadě. Oba týmy se vystřídaly ve vedení a přestřelku nakonec rozhodl až v prodloužení v početní výhodě Erik Hrňa. Třinec se na páté pozici přiblížil ke třetí Kometě na rozdíl jediného bodu.

Černá série chomutovských Pirátů po čtyřech porážkách skončila! Severočeši si vyšlápli na druhou Spartu, kterou deklasovali 5:0. Domácí získali rozhodující náskok v přesilovkách, v nichž vstřelili první tři góly, premiérovým čistým kontem v soutěži se na triumfu podílel brankář Justin Peters. Růžičkovi svěřenci přesto nadále zůstávají na dně tabulky.

Rozjíždí se Mladá Boleslav. Ve středu vyhrála na Spartě, o dva dny později získala skalp dalšího lídra soutěže a znovu nasázela pět gólů. Liberec přitom nepatří mezi oblíbené soupeře Středočechů, Bílí Tygři zvítězili v patnácti z předchozích šestnácti vzájemných duelů, naposledy na konci září vysoko 8:3. Tentokrát ale slavili hokejisté z města automobilů a už potřetí za sebou dokázali naplno bodovat.

Výhru vystřelil kapitán

Zlín v minulém kole vstřelil tři góly ve druhé třetině Liberci a otočil vývoj zápasu, nakonec ale po velkém obratu Tygrů odjel s prázdnou. V pátek stejný kousek zopakoval proti Vítkovicím a připsal si tři body. Brankář Ševců Jakub Sedláček zlikvidoval všech 31 pokusů hostů a ukončil čtyři zápasy trvající vítěznou šňůru Vítkovic.

Karlovarští hokejisté se poprvé od 28. října představili fanouškům doma a společně oslavili výhru nad Hradcem Králové. V dresu hostí se sice v normální hrací době dvakrát prosadila staronová akvizice Mountfieldu Radek Smoleňák, třetí trefu dokonce robustní útočník přidal ještě v nájezdech. Ty ale nakonec rozhodl až v 10. (!) sérii kapitán Západočechů Václav Skuhravý.

Do samostatných nájezdů dospěl i duel Pardubic s Plzní. Bonusový bod zařídil Indiánům v sedmé sérii Vojtěch Němec a uťal sérii čtyř porážek. Východočeši naopak potřetí za sebou padli. Olomouc porazila Litvínov 3:1 a podruhé ze sebou doma uspěla stejným výsledkem. Gólem a asistencí se na výhře Hanáků podíleli Jan Knotek a David Ostřížek.

Hokejová Tipsport extraliga - 19. kolo:
Třinec - Kometa Brno 4:3 v prodloužení
Branky: 22. Roberts Bukarts, 24. Martin Růžička, 47. Doudera, 62. Hrňa - 18. Bartejs, 31. Kašpar, 54. P. Holík
Karlovy Vary - Hradec Králové 3:2 po sam. nájezdech
Branky: 7. a 38. Lapšanský, rozh. sam. nájezd Skuhravý - 32. a 48. Smoleňák
Zlín - Vítkovice 3:0
Branky: 23. Žižka, 27. Kulda, 31. Ondráček
Chomutov - Sparta 5:0
Branky: 18. Stránský, 25. Valach, 38. Jank, 45. T. Svoboda, 48. J. Havel
Mladá Boleslav - Liberec 5:2
Branky: 9. a 12. T. Knotek, 6. Najman, 43. Klepiš, 46. Skalický - 6. L. Hudáček, 24. Filippi
Pardubice - Plzeň 2:3 po sam. nájezdech
Branky: 9. Holland, 18. Poulíček - 10. Preisinger, 14. Allen, rozh. sam. nájezd V. Němec
Olomouc - Litvínov 3:1
Branky: 2. Ostřižek, 26. Dujsík, 30. J. Knotek - 57. L. Válek

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice