Hlavní obsah

Sparta - Olomouc 4:6Olomouc vyhrála infarktový zápas na ledě Sparty

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Burian 0 : 1
25. Holec 0 : 2
27. Holec 0 : 3
29. Ouellet-Blain 1 : 3
31. Kudrna 2 : 3
45. Vrána 3 : 3
50. Ostřížek 3 : 4
51. Burian 3 : 5
51. Laš 3 : 6
57. Buchtele 4 : 6
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Sparty pokračují v bídných vystoupeních na domácím ledě, když tam prohráli počtvrté za sebou. Tentokrát si všechny body odvezla po výhře 6:4 Olomouc. Pražané sice dokázali smazat tříbrankové manko, jenže pak v rychlém sledu znovu třikrát inkasovali a na další zvrat už neměli sílu. Olomouc vyhrála potřetí za sebou a shodně dvěma góly k tomu přispěli Miroslav Holec a Vilém Burian.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Hokejisté Olomouce se radují z třetího gólu. Druhý zprava je jeho autor Miroslav Holec.

Článek
Fotogalerie

V úvodu se hrálo dlouho bez velkých šancí a nic se na tom nezměnilo ani při přesilové hře, kterou nabídl domácím Nahodilův faul v sedmé minutě. Až v polovině prvního dějství byli domácí blízko gólu. Nejdříve neprostřelil skrumáž před Konrádem Rousek, který následně ještě našel Delisleho, jenže kanadský bek sedícího olomouckého gólmana nepřekonal.

V 15. minutě mohli jít do vedení hosté. Nahodil uvolnil šikovně bekhendem Buriana, ale Machovský stihl zasáhnout pravým betonem. Za tři minuty už se však Hanáci radovali. Burian projel mezi bránícími hráči Sparty, natlačil se před Machovského a forhendem úspěšně zakončil.

V úvodu druhé části se po Dvořákově faulu dočkali první přesilovky hosté, ale neprosadili se a v oslabení musel krýt Konrád Sillův pokus. Ve 25. minutě Olomouc zvýšila. Po Strapáčově vyhození ujel Holec a střelou z mezikruží překonal Machovského. Za 122 sekund se po přihrávce Skladaného trefil Holec z levého kruhu přesně k protější tyči a Machovského nahradil v brankovišti Honzík.

Vzápětí srazil Dujsík u mantinelu Berana a dostal trest na pět minut a do konce utkání. Za dalších 49 sekund šel navíc pykat i Irgl a výhodu pěti proti třem ve 29. minutě využil obránce Blain, který zamířil zápěstím k levé tyči.

Za 89 vteřin se navíc trefil z levého kruhu přesně do bližšího horního rohu Konrádovy branky Kudrna a sparťané snížili na rozdíl jediné branky. Pokračující dlouhou přesilovku Sparty zkrátil Blainův trest a hosté měli po trestech Vrány a Smejkala k dispozici ještě dvě přesilovky v druhé části, ale skóre se neměnilo.

V úvodu třetí třetiny si Konrád poradil s Blainovým pokusem i s Vránovou dorážkou a potom ještě zlikvidoval ránu Buchteleho. Ve 45. minutě už ale nestačil na Vránův pokus z pravého kruhu přes stínícího Smejkala. Vzápětí při Sillově trestu kryl Honzík Galvasův bekhendový pokus.

V 50. minutě však vrátil hostům vedení Ostřížek, který překonal Honzíka ranou od modré čáry. Za 58 sekund se radovala Olomouc znovu: Burian nahodil puk bekhendem zpoza branky a sparťanský gólman si jej srazil za svá záda. Za dalších 42 vteřin Skladaný v přečíslení nabídl puk Lašovi a Honzík byl bez šance - 3:6.

V 57. minutě sice Sparta udeřila potřetí v utkání v přesilové hře, když se po Pechově přihrávce prosadil Buchtele, ale hosté i přes další oslabení už dvoubrankový náskok uhájili. Doma Sparta nedosáhla na bodový zisk dokonce počtvrté za sebou.

20. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Olomouc 4:6 (0:1, 2:2, 2:3)
Branky a nahrávky: 29. Blain (Košťálek, P. Vrána), 31. A. Kudrna (Gregorc, Košťálek), 45. P. Vrána (Smejkal), 57. Buchtele (Pech, A. Kudrna) - 18. Burian (Jaroměřský, J. Galvas), 25. Holec (Strapáč, Laš), 27. Holec (Skladaný, J. Galvas), 50. Ostřížek (V. Tomeček), 51. Burian (Švrček, Irgl), 51. Laš (Skladaný). Rozhodčí: Horák, Pražák - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 7:5, navíc Dujsík (Olomouc) 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:0. Diváci: 8733.
Sparta: Machovský (27. Honzík) - Delisle, T. Voráček, Blain, Tomáš Dvořák, Gregorc, Košťálek - A. Kudrna, P. Vrána, Smejkal - Forman, Pech, Kumstát - M. Beran, Sill, Rousek - Jarůšek, Pšenička, Buchtele. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.
Olomouc: Konrád - J. Galvas, Ondrušek, Škůrek, Švrček, Dujsík, Jaroměřský, od 35. navíc Staněk - Irgl, Strapáč, B. Mráz - V. Tomeček, J. Knotek, Ostřížek - Jergl, Nahodil, Burian - Holec, Skladaný, Laš. Trenéři: Tomajko a Moták.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice