Hlavní obsah

Slavii prověří vedoucí tým extraligy, oslabený Liberec

Hokejoví příznivci zaměří po reprezentační pauze pozornost opět na nabitý program O2 extraligy, kterou ještě před vánočními svátky čekají dvě kompletní kola. Ze všech týmů nejdříve se divákům v úterní předehrávce 33. kola představí v pražské Sazka Areně Slavia a Liberec, tedy soupeři slibující napínavou bitvu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Foto archív

Článek

V utkání by se na ledě mělo určitě objevit alespoň trio z pětice reprezentantů, kteří se zúčastnili třetího turnaje seriálu Euro Hockey Tour Channel One Cupu v Moskvě a v Helsinkách. Chybět bude zraněný liberecký brankář Hnilička, jemuž zdravotní patálie nedovolí nastoupit v pikantním souboji proti Svobodovi, svému reprezentačnímu kolegovi v domácí brance. Úplně fit není ani Čermák, který ještě nedávno bojoval o body v dresu Slavie, kde byl od konce září do 10. prosince na hostování.

Slavia se před reprezentační přestávkou rozloučila se svými příznivci jednoznačnou výhrou nad do té doby výborně hrajícím Třincem a proti Liberci bude chtít na toto vítězství navázat. Při Hniličkově absenci by měla mít alespoň o něco snazší úlohu při dobývání nepropustné obrany Bílých Tygrů, která je nejlepší defenzivou extraligy.

Podle hlasů z jejího tábora chce oplácet stejnou mincí. "Liberec je výborné mužstvo, čekám zajímavý zápas pro diváky. My musíme dobře bránit, na což jsme se zaměřovali v posledním týdnu, a hrát důrazně. Nemáme co ztratit, ba naopak. Věřím, že hráči ze sebe vydají maximum a vyhrajeme," uvedl dnes trenér Vladimír Růžička.

V brance Svoboda

Ten také potvrdil, že i přes náročný program posledních dnů bude domácí branku hájit Adam Svoboda. Slávisté se musejí obejít bez zraněného útočníka Dlouhého a také bez Sobotky, který je ve Švédsku s reprezentačním výběrem do dvaceti let, jenž se připravuje na blížící se mistrovství světa.

Hostující Bílí Tygři vévodí extraligovému pelotonu a Slavii na jejím ledě v této sezóně již jednou pokořili. "V této sezóně jsme Slavii již dvakrát porazili, ale těžko čekat, že ji tím pádem automaticky porazíme potřetí. Slavia navíc jistě udělala v reprezentační přestávce spoustu práce, takže nás i vzhledem k našim zdravotním neduhům nečeká nic lehkého. Budeme sázet na dobrou defenzivu a hlavně musíme udržet po celý zápas nejvyšší možnou koncentraci a vyvarovat se výpadku, který by nás třeba mohl stát body," řekl trenér Josef Paleček.

Kouč hostí musí minimálně na deset dnů zapomenout na služby brankáře Hniličky, který se zranil v úvodu nedělního duelu reprezentačního výběru na Channel One Cupu proti Rusku. Chytat proto bude Šindelář. Dlouhodobě mimo hru jsou obránce Holub a útočník Tomajko, oproti předpokladům není ještě fit útočník Pletka. Na marodku přibyl dále také Šachl a s nataženým stehenním svalem se z reprezentační akce vrátil Čermák, jehož start je velmi nejistý. Zdravotní otazníky se vznášejí i nad obránci Krstevem a Jirušem.

Reklama

Související témata: