Hlavní obsah

Zklamaný Král chce v Mladé Boleslavi najít chuť na hokej

MLADÁ BOLESLAV

Richard Král v této sezóně už zřejmě nerozšíří svůj počet 816 extraligových utkání. S 36letým hokejovým centrem totiž Plzeň včera v poledne rozvázala smlouvu, aby hned o pár hodin později zkušeného hráče získala prvoligová Mladá Boleslav.

Foto: archiv

Richard Král

Článek

"Dohoda byla rychlá. Král u nás podepíše smlouvu od 1. ledna do 30. dubna 2007 s možností opce. Potřebovali jsme do mužstva ostříleného hráče o jehož hokejových kvalitách nemám pochybnosti. Naším přáním je vyhrát první ligu a Král může být silným trumfem," vysvětlil sportovní ředitel klubu Antonín Miškovský.

V Plzni byli z Králova působení hodně zklamaní. "Nesplnil očekávání, bohužel už delší dobu nse edokázal vejít do sestavy. Máme v tuto chvíli tři lepší centry a nebyl důvod, aby pokračovalo jeho angažmá, takže jsme s ním v pondělí rozvázali smlouvu. O další jeho působiště jsme se už nezajímali," prozradil Právu prezident plzeňského klubu Tomáš Král.

Jeho jmenovec dal v této sezóně v plzeňském dresu jen dva góly a na tři další přihrál, navíc měl mínus 12 bodů v hodnocení účasti na ledě při vstřelených a obdržených branek.

"Jsem zklamaný z vývoje moje pozice v Plzni, ale věřím, že v Mladé Boleslavi najdu lepší herní možnosti a i novou chuť do hokeje. Je to pro mne i veká výzva zahrát si v takto ambiciózním týmu. Měl jsem i další nabídky, dokonce z ciziny, ale preferoval jsem domácí působení v klubu, kde zase můžu mít velkou motivaci," sdělil Richard Král.

Reklama

Související témata: