Hlavní obsah

ON-LINE: 33. kolo hokejové O2 extraligy

PRAHA

Hokejové Spartě stačila reprezentační přestávka v extralize, aby všichni útočníci v čele s Kratěnou a Hlinkou stihli vyléčit šrámy a dnes mohou v plné ofenzivní síle vyrukovat na Vítkovice.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jaroslav Hlinka (vlevo) se raduje se spoluhráči ze Sparty.

Článek

"V nesmírně vyrovnané tabulce si rozhodně chceme upevnit pozici nahoře, tedy hlavně doma neztrácet body. Z posledních šesti utkání jsme pět vyhráli, na to chceme navázat," tvrdí trenér František Výborný s tím, že mistr už nepotřebuje hráčskou výpomoc z první ligy v podobě Eiselta či Zdráhala, protože se uzdravil i dlouhodobý marod Sivek. "Jsme v situaci, že jsme mohli i devatenáctiletého útočníka Krätzera, který za nás letos odehrál čtyři utkání, pustit na hostování do Tábora," doplňuje sportovní ředitel Miroslav Kuneš.

"Všem hráčům nesmírně prospělo pár dní úplného klidu, stihli i hezkou akci v podobě návštěvy dětské hematologie v Motole a určitě jsou teď správně hokejově nažhaveni. Trénovat už začal také Vykoukal, který by mohl ještě do Vánoc naskočit," informuje trenér František Výborný.

Vítkovice však už musejí přestat prohrávat, aby se jim ještě víc nevzdálilo play-off. "Začíná pro nás klíčová fáze sezóny. Vůbec si nepřipouštíme, že bychom ve vyřazovací části soutěže chyběli. Během dvanáctidenní pauzy mužstvo dobilo baterky, nechybějí mu síly a s velkým odhodláním jede už na Spartu, kde chce překvapit," prohlašuje pro ČTK trenér Miroslav Fryčer.

33. kolo hokejové O2 extraligy:
17:00Vsetín - Znojmoon-line
17:00Třinec - Pardubiceon-line
17:30Č. Budějovice - Litvínovon-line
17:30Plzeň - Zlínon-line
18:00Sparta - Vítkoviceon-line
18:00K. Vary - Kladnoon-line
19.12Slavia - Liberec1:4

Reklama