Hlavní obsah

Hübl pomohl hattrickem k výhře Budějovic nad Litvínovem

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic ve středu neztratili kontakt s vedoucím Libercem, který jim odskočil v úterní vítězné předehrávce v Sazka Areně na rozdíl čtyř bodů a tři body z jeho náskoku opět ukrojili díky výhře 5:2 nad Litvínovem. Pikantní byl souboj pro bratrance Hüblovi. Nakonec jasně vyzněl pro domácího Viktora, jenž hned třikrát pokořil Jaroslava v brance Chemopetrolu a připsal si již svůj druhý hattrick v sezóně.

Článek

Jihočeši vstoupili do utkání rozpačitě, čehož hosté dokonale využili. V polovině čtvrté minuty se po levém křídle protáhl Reichel, po přejetí modré čáry mocně napřáhl a z dálky překonal Turka. V sedmé minutě Punčochář zezadu fauloval před brankářem Hüblem najíždějícího Šimánka, místo trestného střílení ale rozhodčí udělil jen menší trest. Vedle Punčocháře záhy usedl na hanbu také Šlégr a domácí využili dvojnásobnou přesilovku k vyrovnání.

Šimánek poslal puk mezi kruhy Veselému a ten z voleje skóroval. Ve vlastním oslabení měl brzy na to obrovskou šanci Vak, ale místo střely volil přihrávku na tísněného Veselého. Při dalším vyloučení Punčocháře šli Budějovičtí do vedení, když Tomanovu ránu od modré přesměroval za záda svého bratrance Hübl.

Litvínovští se po vyrovnávacím gólu jakoby vytratili z ledu a dali o sobě pořádně vědět až ve 25. minutě, kdy si Benda zkušeně počkal na najíždějícího Nikolova, ale ten před pozorným Turkem neuspěl. Na protější straně se dostal ke střelbě Toman, po objetí branky zezadu se marně pokoušel skóroval také litvínovský Trávníček.

Přesně v polovině utkání založil akci reprezentant Kutlák a Mertl s Květoněm jeli sami na jediného obránce Šlégra, který jejich kombinaci nevystihl a Květoň přidal třetí gól. Následně se střelu Vydareného od modré snažil tečovat Hudec, ale nebyl úspěšný, stejně jako z protiútoku Kubinčák, jenž po přihrávce Šlégra netrefil odkrytou klec. Hodně lacinou trefu si připsal Jánský, jehož nahození z rohu kluziště se odrazilo od betonů klečícího Turka do branky.

Při vyloučení Brandy v úvodu třetího dějství překvapil Hübla nečekanou střelou opět Hübl v domácích barvách, ale puk skončil na horní síťce litvínovské branky. Souboj bratranců Hüblových pokračoval a znovu byl úspěšný domácí útočník, který si chytře počkal na puk vybojovaný Brabencem a zblízka přidal čtvrtý úspěch Jihočechů. V polovině třetiny završil budějovický centr hattrick, když po dlouhém pasu od Hudce jel od modré čáry sám na branku a jejího strážce překonal střelou k levé tyčce.

Mountfield České Budějovice - Chemopetrol Litvínov 5:2 (2:1, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 9. Veselý (Šimánek), 15. V. Hübl (Toman), 30. L. Květoň (Mertl), 45. V. Hübl (Brabenec), 49. V. Hübl (M. Hudec) - 4. Reichel (Kubinčák), 38. Jánský (Sklenička). Rozhodčí: Minář - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. Diváci: 5186.
České Budějovice: Turek - Toman, Vydarený, Posmyk, Mucha, Vágner, Kutlák - M. Hudec, V. Hübl, Brabenec - Veselý, Vak Kotrla - Hřebejk, Šimánek, Sailer - Gulaš, Mertl, L. Květoň. Trenéři: Jandač a Kupka.
Litvínov: J. Hübl - Šlégr, Hranáč, Punčochář, Nikolov, L. Poživil, Gýna, Skuhrovec - Kubinčák, Reichel, Prorok - Benda, Branda, Jenáček - Lukeš, Trávníček, Bednařík - Jánský, Sklenička, Kopecký. Trenéři: V. Sýkora a P. Fiala.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články