Hlavní obsah

Hokejisté Znojma by se měli za dva roky stěhovat

ZNOJMO

Hokejová extraliga ve Znojmě zůstane s největší pravděpodobností jen do konce sezóny 2007/08. Potom by se měla stěhovat s největší pravděpodobností do Olomouce, nebo také do Brna. Brněnskému deníku to potvrdil prezident Znojemských Orlů Jaroslav Vlasák, který se ve stejném duchu vyjádřil v minulých dnech i na internetovém serveru znojemsko.cz.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Hokejisté Znojma

Článek

"Letošní sezona není poslední ve Znojmě. Určitě se zde bude hrát ještě další. Ale pak se uvidí, co bude dál," uvedl Vlasák.

Znojemský klub se dostal do finančních problémů. V příštím roce totiž skončí smlouva hlavnímu sponzorovi, energetické společnosti E.ON, která ve Znojmě působí osm let. "Jedná se o poslední sezónu, kdy nás E.ON finančně podporuje. Podpora ale končí a my v současné době nikoho v hledáčku nemáme," připustil Vlasák.

Jednání o extralize potvrdil také manažer olomouckého klubu Erik Fürst, který však o námluvách Znojma s Brnem neví. "Vlasák chce extraligu převést do Olomouce," uvedl Fürst, který ale nechtěl nic konkretizovat. Podle něj je pouze předjednáno, že by měl Vlasák extraligu převést do Olomouce od sezony 2008/09.

Dopita chce Olomouc do extraligy

Ve Znojmě v současnosti působí útočník Jiří Dopita, který je majoritním vlastníkem hanáckého klubu. V této souvislosti se o převedení extraligy do Olomouce spekuluje už delší dobu. "Nechci říkat za tři roky nebo pět let. Byl bych ale rád, kdyby se nám v krátké době podařilo dostat do seniorské extraligy. Chtěl bych, aby olomoucký hokej měl zase nějaké jméno," řekl Dopita poté, co v květnu majetkově vstoupil do klubu.

Brněnská Kometa však bude podle všeho pro Olomouc silným soupeřem. Prvoligový klub se netají extraligovými ambicemi a po letech se dočkal výrazné podpory místní radnice. V následujících třech letech dostane od města dotaci 45 milionů korun.

Reklama

Související témata: