Hlavní obsah

Čaloun vyšperkoval oslavu góly

TŘINEC

Lepší oslavu na ledě si hokejový útočník Pardubic Jan Čaloun snad ani nemohl přát. V den, kdy mu bylo 34 let, dvěma góly pomohl týmu k výhře na ledě Třince. "Narozeniny jsem si užil fakt skvěle," usmíval se po utkání.

Článek

Přiznal, že od rána prožíval samé příjemné pocity. "Hrozně mě potěšila spousta gratulací, nejvíce od syna a manželky. Šel jsem do utkání s tím, že moc chci dát gól, a když jsem se trefil hned v první třetině, tak mě to nabudilo ještě víc. Určitě hrála roli i skutečnost, že extraliga měla deset dnů pauzu, před kterou jsme zkazili domácí zápas se Spartou, tak jsme byli o to víc vyhecovaní," vykládal Čaloun.

První branky docílil hned poté, co Pardubice přežily dlouhé oslabení ve třech proti pětici. "To bylo důležité. Pak jsme se dostali do brejku a já viděl, že to bude Dušan Andrašovský házet před branku. Chtěl jsem se dostat co nejblíže ke gólmanovi a puk jsem trefil ve vzduchu. Bylo to i o štěstí," přiznal střelec, který měl hned vzápětí šanci skóre navýšit: "Trefil jsem to dobře pod víko, ale Vojtek zasáhl skvěle ramenem."

Vedení je slabina Pardubic

Čaloun se nakonec prosadil i při riskantní třinecké power-play, kdy trefil prázdnou klec. Mezitím Pardubice stihly přijít o dvougólový náskok, ale nakonec zvítězily 5:2. "Je to naše slabina. Umíme se dostat do vedení, ale pak polevíme a necháme soupeře nadechnout, což se nám stalo po vyrovnání i v Třinci. Naštěstí jsme pak dali vedoucí gól a závěr zvládli," usmál se Čaloun.

Po sedmi zápasech čekání na gól se trefil lídr tabulky střelců Petr Sýkora. "To se stává. Od nás střelců se čeká, že budeme pořád dávat branky, jenže to nejde. V pár zápasech vyjdete naprázdno a rázem je to svazující, začnete o tom přemýšlet. Petr však bude určitě střílet branky dál," věřil Sýkorovi zkušenější partner z útoku, který se v posledních osmi kolech trefil hned sedmkrát.

Góly Čalouna rozdělila reprezentační pauza, v níž hráči Pardubic vyrazili třeba i na armádní cvičení. "Půjčili nám vojenské vozidlo a tank. Bylo to zajímavé. Nejdříve mě to moc nebralo, ale když jsem si vyzkoušel řízení transportéru, protože na tank jsem si opravdu netroufl, tak to byl super zážitek. Je to skoro jako s autem, a to zvládám," smál se Čaloun.

Reklama

Související témata: