Hlavní obsah

Hokejisté Zlína na sedmý pokus porazili Spartu

ZLÍN

Na sedmý pokus se hokejistům Zlína podařilo vyzrát na pražskou Spartu. V pátečním 34. kole extraligy Hamé rozhodlo o svém vítězství 5:1 ve druhé třetině, kdy soupeři odskočili na tříbrankový rozdíl. V posledním dějství se navíc strhly hned dvě rvačky, ve kterých dostala hned pětice hráčů tresty do konce zápasu.

Článek

Domácí touha po odplatě hnala dopředu od prvních minut, ovšem dlouho se nedokázali dostat do vyložené šance. Ta přišla ve 13. minutě, když se dostali do přečíslení dva na jednoho Melenovský se Záhorovským, který ukázkovou stahovačkou dostal domácí do vedení. Do první přestávky sice již měli častěji kotouč na svých holích Pražané, ovšem gólovou šanci si nevytvořili. Snad jen Sivkův pokus byl nebezpečný.

Nejvíce rozruchu přinesla druhá část. Především taktickou bitvu z prvního dějství vystřídala větší útočný apetit obou celků, přičemž nebezpečnější byl Zlín. Již ve 22. minutě se mohl podruhé radovat, když Vosátkovu střelu od modré výborně odclonili jeho spoluhráči a Duba viděl puk až ve své síti. Další možnosti navýšit vedení mělo Hamé po šancích Rachůnka s Martinem Čechem, na druhé straně "zlobili" Ton se Sivkem.

Třetí gól domácí zařídili ve vlastním oslabení. Martin Čech vyzval k sólu Rachůnka, který jej s přehledem zakončil bekhendovým blafákem. Poté hráli sparťané i téměř půl minut pět na tři, ale ani tentokráte na obranu Hamé nevyzráli.

Sparta v poslední třetině vsadila vše na jednu kartu. Otevřela hru, častěji se dostávala před Jakuba Čecha, který ale všechny pokusy nezlikvidoval. Hosté totiž dokázali vykřesat jiskru naděje gólem Stehlíka v přesilové hře. Rozhodnutí přinesla 51. minuta. V přerušené hře totiž Ton napadl domácího Lešku, po které se strhla menší šarvátka. Hostující kanonýr musel pod sprchy, zatímco Novotný, který Lešku bránil dostal trest pouze dvouminutový. Hned z následného protiútoku ale zcela uklidnil domácí tým a fanoušky tvrdou střelou z úhlu do černého Martin Čech, který pojistil výhru Hamé.

Kdo ale očekával poklidný zbytek zápasu, mýlil se. Hosté se totiž začali jako smyslu zbavení napadat Lešku, přičemž v 55. minutě se strhla další, větší rvačka. Po té musela předčasně pod sprchu hned čtveřice hráčů, po dvou na každé straně. Vítězství Zlína zpečetil 13 vteřin před koncem Michal Pšurný.

Hamé Zlín - Sparta Praha 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 13. Záhorovský (Melenovský), 22. Vosátko (Kašpařík), 33. Rachůnek (M. Čech), 51. M. Čech (Galvas), 60. M. Pšurný (Balán) - 48. Stehlík (J. Hlinka). Rozhodčí: Bolina - Pešek, Šátava. Vyloučení: 11:6, navíc Leška, Melenovský (oba Zlín), P. Ton, Jan Hanzlík všichni 5 min. a do konce utkání, Stehlík do konce utkání, Ptáček (všichni Sparta) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4972.
Zlín: J. Čech - Hamrlík, L. Galvas, Nosek, Novotný, Vosátko, Lučka, Horáček - Melenovský, Leška, Záhorovský - Mokrejš, M. Čech, Rachůnek - Kovář, Kašpařík, Kubiš - M. Pšurný, Balán, R. Pšurný. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.
Sparta Praha: Duba - Ptáček, Protivný, Tabaček, Jan Hanzlík, Černošek, Stehlík - Sivek, J. Hlinka, Hlaváč - O. Kratěna, P. Ton, Štrba - Netík, Langhammer, Dragoun - D. Vrbata, Podlešák, Hromas. Trenéři: Výborný a Jelínek.

Reklama

Související témata: