Hlavní obsah

Patera se necítil dobře, přesto proti Plzni zazářil

KLADNO

Jako kometa zazářil v desetibrankové předvánoční nadílce, kterou Kladno včera uštědřilo Plzni, domácí kapitán Pavel Patera. Dva góly dal, u dalších dvou asistoval. "A přitom jsem se celý zápas cítil tak nějak blbě," komentovala to lakonicky kladenská legenda.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Pavel Patera (druhý zleva) se raduje s kladenskými hokejisty.

Článek

. V úvodu jsem to párkrát zkazil, nevycházely mi přihrávky. Mívám i lepší zápasy, ale třeba se tolik nezapíšu do statistik. Tentokrát jsem měl prostě kliku," říkal 35letý Patera, když vyslyšel volání tribun o děkovačku.

Sestava 34. kola hokejové O2 extraligy podle Sport.cz:
Šindelář (Liberec) - Bičánek (Znojmo), Pácal (Třinec) - Rataj (Slavia), Patera, Martin Procházka (oba Kladno).

Po čtyřiatřiceti zápasech má na kontě 36 bodů (12+24) a vyhřívá se na druhé příčce kanadského bodování celé soutěže. "Jenže já letos statistiky moc nesleduji. Nepočítají se druhé nahrávky, čemuž nerozumím. Ta soutěž ztrácí kouzlo, je nespravedlivá," utrousil Patera.

Radost mu především udělaly tři body mužstvaza vysoké vítězství. "Odstrčili jsme Plzeň a pořád máme dobré karty pro hru o play-off. Jen bychom potřebovali udělat nějakou šňůru vítězství. Alespoň tři čtyři v řadě. Už je čas se do postupové desítky natlačit," vykládal Patera.

Proto ho štvalo, že po sedmé brance v plzeňské síti přestali domácí bránit. "Naše produktivita není špatná, ale když chceme myslet na vyřazovací boje, musíme zlepšit obranu. Ale zase jsme ztratili koncentraci a začali blbnout. I když při šestibrankovém náskoku je hodně složité nenechat se strhnout k ještě větší ofenzivě," kroutil hlavou Patera, než vyrazil k domovu, aby si vychutnal sváteční dny.

"Před Silvestrem nás čekají ještě dvě kola, pak se hraje hned druhého ledna, takže žádné vánoční lenošení," uzavřel.

Reklama