Hlavní obsah

Hokejový obránce Hrbas odchází z Vítkovic do Chabarovsku

Ostrava

Hokejový obránce Marek Hrbas bude hrát v Kontinentální lize za Chabarovsk. O odchodu pětadvacetiletého beka do ruského klubu se spekulovalo několik dnů, dnes jej potvrdili zástupci Vítkovic s tím, že Amur splnil podmínky, za kterých mohl člen širšího reprezentačního kádru extraligový klub opustit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Hrbas míří do KHL.

Článek

"Ze strany Amuru Chabarovsk došlo k naplnění podmínek klauzule, na základě které mohl Marek Hrbas odejít od nás do zahraničí. Na jednu stranu nás mrzí, že už za nás Marek hrát nebude, ale na druhé straně, a to převažuje, mu přejeme hodně štěstí a úspěchů v jeho ruském angažmá," uvedl generální manažer a trenér Vítkovic Jakub Petr na klubovém webu.

Plzeňský odchovanec Hrbas přišel na sever Moravy v říjnu 2016 ze Sparty a vypracoval se v jednoho z klíčových obránců Vítkovic. V minulé sezoně odehrál i devět utkání za seniorský národní tým. Vítkovice s ohledem na možný Hrbasův odchod již v minulých dnech angažovaly Jaroslava Mrázka, který přišel z Chomutova.

"Samozřejmě máme určité cíle do sezony, ale nemáme v plánu brzdit rozvoj hráčů a posun v jejich kariérách. Čili stejně jako tomu bylo například v případě Kloka, tak ani Marku Hrbasovi jsme v odchodu nijak nebránili a ani v budoucnu, vyskytne-li se zájem o některého z našich hráčů, jim v rozvoji bránit nebudeme," uvedl Petr s tím, že cíle klubu, který se chce trvale vrátit do extraligové špičky, se nemění.

Hrbas se tak stal pátým českým hráčem na soupisce Chabarovsku, který je druhým nejhorším týmem ve Východní konferenci KHL. Barvy Amuru již hájí brankář Marek Langhamer, obránci Jan Kolář, Michal Jordán a útočník Tomáš Zohorna.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec