Hlavní obsah

Třinec - Chomutov 4:1Oceláři potrestali faul Flemminga a obrali Piráty

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Werek 1 : 0
37. Marcinko 2 : 0
38. Chmielewski 3 : 0
57. Chmielewski 4 : 0
60. Klhůfek 4 : 1
Záznam online reportáže

Třinec

Vedoucí Třinec porazil ve 25. kole hokejové extraligy na svém ledě poslední Chomutov 4:1. Zápas ovlivnil za bezbrankového stavu faul Bretta Flemminga, který u střídaček nešetrně atakoval Milana Douderu a dostal pětiminutový trest za pozdní dohrání. V přesilové hře vstřelil Ethan Werek ve 27. minutě úvodní gól a v závěru druhé třetiny zvýšili Tomáš Marcinko a Aron Chmielewski, který pak přidal i čtvrtý gól. Hosté vstřelili čestný úspěch v čase 59:54. V dresu Ocelářů nastoupil poprvé od návratu z Kontinentální ligy Tomáš Kundrátek.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Lukáš Vantuch z Chomutova (uprostřed) v obranném zákroku před vlastní brankou.

Článek

Rozdíl v tabulce nebyl v první třetině vůbec znát. Třinec sice začal náporem a hosté na poslední chvíli zablokovali Hrňu, který se chystal zakončovat do prázdné branky, poté se ale hra vyrovnala. Větší šance si dokonce vytvářel Chomutov. Aktivní Klima, který v soutěži debutoval, se přes Musila prodral až před Hrubce, který ale skvěle zasáhl betonem a poradil si i s následnou dorážkou Dietze. Třinecký gólman ještě v brejku dva na jednoho vychytal Koblasu.

Koblasa měl první šanci i ve druhé třetině, další snahu Chomutova ale zastavil Flemming, kterého rozhodčí poslali za nešetrný faul do sprch. Otřesený Milan Doudera zamířil za asistence lékařů na ošetřovnu a do hry se už nevrátil.

Třinec se ale v přesilové hře, ve které hrál 83 vteřin i s výhodou dvou mužů v poli, nemohl dlouho prosadit. Nechyběla mu střelba ani šance, ale Chomutov odolával a po střele Rotha ho zachránila i tyč. Nakonec domácí uklidnil Werek, který se trefil z ostrého úhlu 47 sekund před vypršením dlouhého Flemmingova trestu.

Druhý gól přidal se štěstím Marcinko, jehož střelu, která šla vedle, si srazil betonem do své sítě gólman Peters. Vzápětí přihrál Kovařčík puk z vlastního pásma do prostoru na rozjetého Chmielewského, který všechny přebruslil a tvrdou ránou propálil mezi betony hostujícího gólmana.

Chomutov úplně vypadl z role, do hry se dostal až v závěru druhé třetiny, kdy Hrubec kryl nebezpečnou dorážku Klimy a také sólový únik Dudy. Třinec v závěrečné části bez problémů kontroloval zápas, navíc zahodil další 112 sekund dlouhou přesilovou hru pět na tři. Přesto dal čtvrtý gól z úniku Chmielewski. Hrubcovi scházelo jen šest vteřin, aby oslavil třístý start za Oceláře a čtvrteční nominaci do reprezentace čtvrtou nulou sezony. Z dorážky ho však překonal Klhůfek.

25. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - Piráti Chomutov 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 27. Werek (Martin Růžička, Roth), 37. Marcinko (D. Musil, Hrňa), 38. Chmielewski (O. Kovařčík), 57. Chmielewski (Galvinš, Werek) - 60. Klhůfek (Marjamäki, M. Svoboda). Rozhodčí: Lacina, Šír - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 2:4, navíc Flemming (Chomutov) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 4096.
Třinec: Hrubec - Roth, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, M. Doudera (30. Matyáš) - Martin Růžička, Marcinko, Hrňa - Svačina, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, Werek, Chmielewski - Dravecký, Hladonik, Christov. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.
Chomutov: Peters - Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Štich, Trefný - Klima, V. Růžička ml., Sklenář - T. Svoboda, Duda, Tomica - J. Stránský, Vantuch, Koblasa - Marjamäki, Klhůfek, M. Svoboda. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články