Hlavní obsah

Chomutov - Olomouc 4:3 SNPiráti utnuli vítěznou sérii Olomouce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Dietz 1 : 0
33. Jaroměřický 1 : 1
41. Koblasa 2 : 1
44. Stránský 3 : 1
48. Jergl 3 : 2
50. Jergl 3 : 3
65. Růžička (rozhodující nájezd) 4 : 3
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Chomutova porazili ve 26. kole extraligy Olomouc 4:3 po samostatných nájezdech a ukončili tak šestizápasovou vítěznou sérii Hanáků. Piráti se naopak dočkali výhry po čtyřech utkáních, nájezdy rozhodl Vladimír Růžička. Jubilejní 700. utkání v nejvyšší soutěži odehrál útočník domácích Radek Duda.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Kevin Klima z Chomutova.

Článek

Piráti vstoupili do utkání aktivně, ale žádnou nadějnou akci si nevytvořili. Zahrozili tak hosté. Střelu debutanta Matiaška ale stihl obránce Dietz z brankové čáry odpálit. Podobné štěstí měl Chomutov - Ostřížek trefil tyč.

Na začátku druhé třetiny nejprve Jergl neuspěl v samostatném úniku a poté Olomouc nevyužila i přes tlak v útočném pásmu dvě po sobě jdoucí přesilovky. V 31. minutě otevřel skóre utkání ránou mezi betony brankáře Konráda obránce Knot. Domácí však vedli jen dvě minuty. Na Knotovu trefu odpověděl hned po buly Jaroměřský.

Do třetí dvacetiminutovky vstoupili lépe Piráti. Růžička předložil puk Koblasovi, který se z dorážky nemýlil. Hned poté měli Kohouti možnost početní výhody, v té ale ujel Stránský a poslal Chomutov do dvougólového vedení.

Hosté se však nevzdali a podařilo se jim vyrovnat. Nejprve potrestal Petersovo zaváhání v rozehrávce Jergl a stejný hráč se podepsal i pod třetí gól Hanáků v 50. minutě.

Zápas následně dospěl do prodloužení, které začalo ve vysokém tempu, ale Peters i Konrád předvedli důležité zákroky. Olomouc mohla rozhodnout v přesilové hře, čtvrtý gól ale nepřidala. Jergl trefil jen tyč.

Vítěze zápasu tak určily samostatné nájezdy, ve kterých se prosadil jen Růžička.

26. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - HC Olomouc 4:3 po sam. náj. (0:0, 1:1, 2:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 31. Dietz (Sklenář, Klima), 41. Koblasa (V. Růžička ml., T. Svoboda), 44. J. Stránský (Tomica), rozhodující nájezd V. Růžička ml. - 33. Jaroměřský (Nahodil), 48. Jergl (Ostřížek), 50. Jergl (Dujsík, Konrád). Rozhodčí: Hejduk, T. Veselý - Malý, D. Klouček. Vyloučení: 5:1. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3134.
Chomutov: Peters - Dietz, Jank, Knot, Trefný, Valach, Štich - T. Svoboda, V. Růžička ml., Koblasa - Stránský, Klima, Sklenář - Duda, Vantuch, Tomica - M. Svoboda, Klhůfek, Marjamäki. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.
Olomouc: Konrád - J. Galvas, Ondrušek, Staněk, Švrček, Dujsík, Jaroměřský - Irgl, Strapáč, Burian - Ostřížek, J. Knotek, Laš - Jergl, Nahodil, Holec - Podlaha, Mráz, Matiaško. Trenéři: Tomajko a Moták.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec