Hlavní obsah

Pardubice slavily díky podařené druhé třetině výhru v Liberci

Hokejisté Pardubic zvítězili ve šlágru 35. kola extraligy na ledě Liberce 3:2 a jako teprve třetí tým dokázali dobýt Tipsport Arénu. V nové moderní hale dosud dokázaly vyhrát jen ve čtvrtfinále minulého ročníku České Budějovice a před měsícem také Třinec. Moeller rozhodl v druhém dějství, kdy třemi góly získal vedení 3:1 a Bílí Tygři stihli před vyprodaným stadiónem už jen korigovat stav.

Článek

Lépe začal Liberec, který potrestal gólem v páté minutě hned první pardubické vyloučení. Na trestné lavici seděl Andrašovský a domácím stačilo k využití přesilovky jen 21 vteřin. Plodek tečoval Víškem nahozeným pukem od modré čáry a překonal brankáře Lašáka. V 9. minutě měli šanci hosté, ale ránu Cetkovského v přesilovce zlikvidoval Hnilička. Ten si poradil i v 15. minutě se sólovým nájezdem Mrázka.

Ve druhé třetině zahrozily Pardubice hned v první minutě, když v přesilovce Píša nebezpečně vypálil, ale Hnilička odolal. Ve 23. minutě však už byl domácí brankář bezmocný, když po perfektní Blažkově přihrávce vyrovnal Mrázek. Po 32 vteřinách se hosté dostali do vedení. Přečíslili soupeře, Hnilička sice první střelu vyrazil, na další pokus také dosáhl, ale nakonec Andrašovský zblízka dopravil puk do sítě.

Na druhé straně se ve 25. minutě vyznamenal Lašák při sólové akci Čermáka. Další obrovskou příležitost na vyrovnání měl ve 30. minutě Podkonický, ale ani nadvakrát nepřekonal Lašáka. Liberečtí pak nevyužili krátké přesilovky pět na tři a naopak ve 34. minutě potřetí inkasovali. Podruhé mezi střelce se zapsal Mrázek, jehož první pokus Hnilička vyrazil, ale dorážka mu už propadla do branky.

Zajímavá třetí třetina začala snížením Liberce na 2:3, když se ve 43. minutě v přesilovce od modré čáry trefil obránce Žabka. Za pět minut se za Lašákovou brankou strhla bitka, do které se zapojil i pardubický gólman a obě pětky, které byly v té chvíli na ledě. Následovala spousta trestů a liberecká přesilovka, kterou však domácí nevyužili. I kvůli tomu, že Lašák výborně vykryl nebezpečnou Moravcovu střelu.

Šarvátky na ledě pokračovaly a přibývalo vyloučených. Od 53. minuty hrály Pardubice 82 vteřin přesilovku pět na tři, ale neuspěly. Největší šanci Čalounovi zlikvidoval Hnilička. V závěru se domácí odhodlali ke hře bez brankáře, Hnilička odjel 36 vteřin před koncem z branky, ale Pardubičtí zodpovědným výkonem už své těsné vedení ubránili. A to i přesto, že ještě dvě vteřiny před závěrečnou sirénou musel Lašák čelit těžké střele obránce Zíba.

Bílí Tygři Liberec - Moeller Pardubice 2:3 (1:0, 0:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Plodek (Víšek), 43. Žabka (Pletka) - 23. F. Mrázek (Blažek), 24. Andrašovský (Starý), 34. F. Mrázek. Rozhodčí: Husička - Guth, Rittich. Vyloučení: 13:17, navíc Zíb, Čermák, Krstev - Pivko všichni 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 7675 (vyprodáno).
Sestavy:
Liberec: Hnilička - Jiruš, Moravec, Krstev, Čutta, Zíb, Rýgl, Žabka, Kočí - Vaic, Podkonický, Novák - Klimenta, Plodek, Víšek - L. Čermák, Šachl, Pletka - S. Procházka, Pabiška, O. Hruška. Trenéři: Paleček, V. Čermák a Kapoun.
Pardubice: Lašák - Píša, Havíř, Snopek, M. Čech, Linhart, Čáslava, Koma, M. Šeda - F. Mrázek, M. Hlinka, Blažek - Čaloun, Pivko, Andrašovský - Ondřej, Cetkovský, Koukal - Starý, Jindřich, O. Nakládal. Trenéři: Miloš Říha, Pavel Rohlík.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice