Hlavní obsah

V duelu o druhé místo byly úspěšnější Pardubice

PARDUBICE

V utkání 36. extraligového kola mezi Pardubicemi a hosty z Českých Budějovic bylo v sázce průběžné druhé místo tabulky, na které se díky výhře 3:0 posunul domácí Moeller. Ten byl od druhé třetiny výrazně lepším týmem a jeho brankář Lašák si tak připsal další nulu v probíhající sezóně.

Článek

Od úvodní minuty se hrál oboustranně výborný hokej. Pardubičtí, kteří poprvé nastoupili s Peterem Pucherem, byli v úvodní třetině sice aktivnějším týmem, ale zaměstnanější byl jejich brankář Lašák. Oba celky preferovaly zajištěnou obranu, proti které se soupeř jen těžko prosazoval. Proto se také v úvodní dvacetiminutovce diváci gólu nedočkali.

Pardubičtí trenéři nasadili na první útok soupeře "bourací" řadu Cetkovského, které se dařilo eliminovat nejvážnější nebezpečí hostů. V 9. minutě se poprvé předvedl Pucher, ale jeho akci zmařil Chábera. Minutu nato se do podobné šance dostal Brabenec, ale mířil těsně vedle. Jihočeši se k náporu nadechli při vyloučení Píši v 10. minutě a Lašák byl v ohni střel. Hodně mu ale pomáhali obětavě hrající spoluhráči, takže druhá přesilovka soupeře v této třetině zůstala bez užitku. Obrovskou příležitost propásl v 16. minutě domácí Starý, který sám před brankou trefil jen Cháberu.

Druhou třetinu zahájili domácí hráči mohutným náporem a ve 22. minutě po sedmnácti vteřinách využili početní výhodu při vyloučení Posmyka k vedoucí brance. Znamenalo to pro ně nadechnutí k velkému tlaku a na jihočeskou branku se valil jeden útok za druhým. Jihočeši ale statečně vzdorovali a rychlými a důraznými akcemi čelili náporu Moelleru. Úroveň utkání viditelně stoupla a před oběma brankami se děly velké věci.

Při přesilovce Mountfieldu ve 30. minutě trefil Toman pravou tyčku Lašákovy branky, když pardubický gólman neměl hokejku. Z protiútoku orazítkoval českobudějovickou branku dělovkou Koukal. Tentýž hráč málem překvapil Cháberu ve 36. minutě při vlastním oslabení. Po sérii vyloučení v této fázi utkání se v závěru třetiny opět hrál hokej s velkým H, který potvrzoval, že spolu hrají mužstva z popředí tabulky.

Třetí třetinu začali hosté náporem díky přesilovce, ale domácí poněkud přísné oslabení po vyloučení Čalouna přečkali bez úhony. Pak měli stejnou výhodu domácí, když podruhé v utkání byla potrestána lavička hostů za špatné střídání, a ti si vedli výrazně lépe. Ve 46. minutě brankou Pivka třináct vteřin před koncem přesilovky zvýšili na dvougólový rozdíl. Domácí hnáni vyprodaným hledištěm pak zatlačili soupeře do defenzivy a utkání dostali pod svou kontrolu.

Hosté se snažili překvapit pardubický tým hrou na náhodná rychlá přečíslení. V 53. minutě se na ledě zajiskřilo, když po najetí do Lašáka vzplála za jeho brankou menší šarvátka, na kterou o pár vteřin později navázal menší souboj Sailera s Píšou. Ve zbývajících minutách se přes usilovnou snahu nepodařilo Jihočechům zvrátit vývoj zápasu, naopak dvě minuty před závěrečnou sirénou jim Hlinka přidal třetí gól.

Moeller Pardubice - Mountfield Č. Budějovice 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 22. Snopek (Čaloun), 46. Pivko (Andrašovský), 58. Hlinka (Sýkora). Rozhodčí: Rejthar - Bejček, Kalivoda. Vyloučení: 8:6. Využití: 2:0. Diváci: 9300 (vyprodáno).
Pardubice: Lašák - Linhart, Čáslava, Snopek, M. Čech, Píša, Havíř, od 41. navíc M. Šeda - F. Mrázek, Cetkovský, Ondřej - Čaloun, Pivko, Andrašovský - P. Sýkora, Pucher, M. Hlinka - Starý, Blažek, Koukal. Trenéři: Říha a Rohlík.
České Budějovice: Chábera - Toman, Gřegořek, Posmyk, Vydarený, Mucha, Kutlák, Vágner - M. Hudec, Brabenec, Sailer - Kotrla, Vak, Veselý - Květoň, Mertl (21. Gulaš), Hřebejk. Trenéři: Jandač a Kupka.

Reklama

Související témata: