Hlavní obsah

Zlín dovedl k výhře nad Třincem Záhorovský

TŘINEC

Zlínští hokejisté poprvé v sezóně vyzráli na Třinec, i když za vítězství 5:4 po samostatných nájezdech berou jen dva body. K nim výběr trenéra Ernesta Bokroše dovedl útočník Záhorovský, který nejprve zařídil prodloužení a následně rozhodl i penalty. Oceláři doplatili na nevyužité přesilovky.

Článek

Zlín se úvodní desetiminutovky pouze pasivně zúčastnil. Možná ho srazila rychlá branka Kolusze, který už po třiceti vteřinách odražený puk naslepo příklepem na milimetr přesně umístil do levého horního rohu. Zlín, to na začátku nebylo mužstvo, které si v posledních letech vydobylo uznání propracovanou defenzívou.

Za chybující obranu se měl Murín co ohánět a je díky němu neskončily v síti i střely Haška a Peterka. Pak ale zapracovala náhoda, Kašpařík nešikovně poslal puk ve vlastním pásmu o brusli sudího Boliny k zapomenutému Polanskému, který zavěsil do stejného místa jako Kolusz.

Až v první přesilovce se hosté vymanili z náporu. Přesila jim sice nevyšla, protože Záhorovský před poloprázdnou brankou prováhal nejvhodnější okamžik ke střelbě, ale po chybě v třinecké rozehrávce a Kašpaříkově výzvě jej ve 13. minutě zastoupil Okál. Nejzkušenější zlínský útočník po chabém úvodu nastartoval svůj tým.

Přesilovky využil jen Peterek

Bokrošovi svěřenci přidali v aktivitě a pohybu, Třinec měl najednou dost starostí už při přechodu středního pásma. Nástup do druhé části už Zlínští zvládli na výbornou. Kubiš zblízka ještě trefil tyčku, ale pak Mokrejš po teči Noskovy střely vyrovnal a zvrat zařídil Čech, který nachytal Vojtka příklepem mezi betony. S domácími mohlo být ještě hůře, Balán však z brejku znovu pouze zazvonil na tyč. Třinec dohnal manko bleskově využitou přesilovkou, ačkoliv hrou v početní výhodě se nemohl chlubit.

Ve druhé půlce utkání hráli Oceláři sedm přesilovek po sobě. Jen v třetí části pětkrát, jednou dokonce 89 sekund pět na tři, ale prosadil se jen Peterek, který při standardním počtu hráčů lišácky bekhendem obelstil Murína.

Hosté se s ohledem na okolnosti v závěru skoro k ničemu nedostali, ale profitovali i z minima. Jistotu zisku bodu jim zajistil Záhorovský, jenž umně nad Vojtkovu vyrážečku sklepl Hamrlíkovu ránu. Prodloužení však pro hosty udržel především Murín, který se vyznamenal při Tomasově pokusu. O bonusovém bodu pro vítěze musely rozhodnout až nájezdy. Po dvou gólech zaznamenali obránci Tesařík s Hamrlíkem, ale klíčovou trefu v šesté sérii obstaral Záhorovský.

Oceláři Třinec - Hamé Zlín 4:5 po sam. nájezdech (2:1, 1:2, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Kolusz (Štefanka), 8. Polanský (Tomas), 38. Pácal (Peterek), 42. Peterek (Martynek) - 14. Okál (Kašpařík), 25. Mokrejš (Nosek), 27. M. Čech (Lučka), 48. Záhorovský (Hamrlík), rozhodující nájezd Záhorovský. Rozhodčí: Bolina - Guth, Rittich. Vyloučení: 2:8. Využití: 1:0. Diváci: 2878.
Sestavy:
Třinec: Vojtek - Tesařík, Výtisk, D. Seman, Pácal, Kroupa, Frolo - Kolusz, Štefanka, Skořepa - Hašek, Peterek, Martynek - Korhoň, Polanský, Tomas. Trenéři: Juřík, J. Daneček st. a Mach.
Zlín: Murín - Hamrlík, Lučka, Nosek, Novotný, Vosátko, Horáček - Mokrejš, M. Čech, Rachůnek - Kubiš, Leška, Záhorovský - Okál, Kašpařík, Melenovský - M. Pšurný, Balán, R. Pšurný. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.

Reklama

Související témata: