Hlavní obsah

Burger režíroval výhru Vítkovic nad posledním Vsetínem

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic porazili v prvním utkání v roce 2007 Vsetín 4:2. Velkou zásluhu na zisku tří bodů v souboji s posledním týmem soutěže měl útočník Jiří Burger, který vstřelil dvě branky a připsal si jednu asistenci. Vsetín si tak připsal dvanáctou porážku za sebou.

Článek

Vítkovický klub si před zápasem připomněl sedmdesátileté výročí od prvního zápasu v nejvyšší soutěži. Oslavy tohoto jubilea ale nebyly nijak oslnivé, ostravští dosáhli jen povinného vítězství.

Úvodní třetina byla typicky zahřívací, hrálo se však od jedné brány k druhé bez přerušování. Akce domácích byly pohlednější i hokejovější. V 16. minutě vyšla kombinaci na jeden dotek trojici Jasečko, Burger, Hubáček a Vítkovice se ujaly vedení.

Když po jedenácti vteřinách druhé třetiny zvýšil nekrytý Burger zblízka na 2:0, zdálo se, že by zápas mohl být snadnou záležitostí Vítkovic. Vsetín ale během necelých dvou minut dokázal vyrovnat a domácí hráči se nestačili divit. Na obě branky Valachů přihrával Grill. Nejprve Mockovi, poté Davídkovi.

Domácí se však probrali rychle a ještě před druhou přestávkou potrestali chyby hostů a opět získali dvoubrankové vedení. Blafák Irgla a dvě dobré šance Weissmanna navíc zlikvidoval vsetínský brankář Vehviläinen, který byl stále skoro v jednom ohni.

Do třetí třetiny jej vystřídal Štefl, který se ovšem nejvíce zapotil při téměř dvě minuty trvajícím dvojím početním oslabení. Přestože se Vsetín většinou jen bránil, skóre se už nezměnilo.

Vítkovice Steel - Vsetínská hokejová 4:2 (1:0, 3:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 16. P. Hubáček (Burger), 21. Burger (Barinka), 30. Barinka (Jurečka), 36. Burger (Jurečka) - 26. Mocek (Grill), 28. Davídek (Grill). Rozhodčí: Minář - Chytil, Čech. Vyloučení: 7:9. Bez využití. Diváci: 3628.
Sestavy:
Vítkovice: Pinc - Jurečka, Barinka, Jasečko, Gulaši, S. Hudec, Ovčačík - E. Weissmann, Burger, P. Hubáček - Irgl, R. Procházka, Šebesta - Krenželok, Tomášek, Köhler - Kropáč, Hamrák, Klimek. Trenéři: Fryčer a Bolek.
Vsetín: Vehviläinen (41. Štefl) - Šmach, Bobček, Kučný, Galvinš, Horák, Mocek - R. Hubáček, Stantien, Näätänen - Dubec, Sakrajda, Rob - L. Duba, Drill, Davídek, od 41. navíc Sabol a Hrňa. Trenéři: Vlach a Kopříva.

Reklama

Související témata: