Hlavní obsah

Krenželoka potěšilo, že pomohl Ordošovi k prvnímu gólu v sezoně

Dvěma asistencemi u klíčových gólů se podílel liberecký hokejový útočník Lukáš Krenželok na vítězství Bílých Tygrů v Chomutově 4:2. Ve třetí třetině nejprve připravil vítěznou trefu Janu Ordošovi a při power play soupeře v poslední minutě vybídl přihrávkou Martina Ševce k zakončení do prázdné branky. „Hlavní jsou tři body," vystihl Krenželok pocity libereckých hokejistů po skalpu Pirátů.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Bohumil Jank z Chomutova, brankář Chomutova Justin Peters a Lukáš Krenželok z Liberce.

Článek

„Jsem rád, že jsem pomohl Ordymu k jeho prvnímu gólu v sezoně. Ať si to užije jako dodatečného Ježíška," komentoval Krenželok situaci, po níž Jan Ordoš strhl za stavu 2:2 vedení na stranu Liberce.

„Celkově jsme chtěli hrát dobře odzadu a pohlídat si brejky Chomutova. A když se při trpělivé a poctivé defenzivě naskytla příležitost k útoku, tak jsme ji využili. Nikdo se nedá podcenit," tvrdil liberecký útočník. „Zlomilo se to právě gólem na 3:2. Do té doby domácí trošku tlačili a hráli dobře na kotouči," mínil Krenželok.

Po Vánocích nožky trochu tuhnou

Radost měl hlavně ze tří bodů. „Venku se nám v předchozích šesti zápasech nedařilo. Přelom roku je stěžejním obdobím. Po Vánocích nožky trochu tuhnou," smál se odchovanec Vítkovic, který po angažmá ve Slavii zakotvil v Liberci.

Kvalitní výkon odvedl i útočník Tomáš Filippi. „Tempo bylo na Vánoce až zbytečně vysoké," culil se stejně jako Krenželok. „Ale přišlo dost lidí," naznačil, že s motivací nebyl problém.

Rozpaky naopak znovu panovaly na chomutovské straně. „Hráli jsme dobře s Brnem, jenže jsme se znovu vrátili do starých kolejí," litoval obránce Stanislav Dietz. „I když si připomínáme, že nesmíme zbytečně faulovat, jsme vylučovaní. A Liberec má šikovné hráče, kteří to dokážou potrestat," hledal klíčové okamžiky duelu důrazný bek.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice