Hlavní obsah

Hokejové Spartě bude šest až osm týdnů chybět útočník Štrba

PRAHA

Pražská Sparta se bude v příštích šesti až osmi týdnech muset obejít bez služeb hokejového útočníka Martina Štrby. Třicetiletý hráč, který musel vynechat konec uplynulé a začátek této sezóny kvůli operaci kolena, leží v nemocnici s natrženým stehenním svalem a čeká ho dlouhá pauza.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Martin Štrba oslavuje branku proti Varům.

Článek

Štrba se zranil 29. prosince v domácím duelu proti Karlovým Varům. "Petr Mudroch mě trefil kousek od trestné lavice. Nejdříve to vypadalo, že to bude jen klasický koňar. Pak ale noha ztuhnula a natekla. Proto jsem v sobotu ráno odjel do nemocnice na Bulovce, kde se na sonografii ukázalo, že jsou ve svalu nějaké prasklinky," uvedl Štrba v rozhovoru pro oficiální internetové stránky klubu.

Odchovanec českobudějovického hokeje zůstal v nemocnici i přes Silvestra. Jasněji o jeho dalším osudu by mělo být ve čtvrtek, kdy absolvuje sérii vyšetření. "V současné době to vypadá, že budu mimo hru šest až osm týdnů. Kdyby však byla ve svalu nějaká větší prasklina, tak by se to asi muselo operovat. Vypadá to ale na léčbu klidem," dodal Štrba, který v této sezóně odehrál 26 zápasů s bilancí osmi branek a osmi asistencí.

Reklama

Související témata: