Hlavní obsah

Liberec potvrdil formu také proti Kladnu

Josef PešoutPrávo

Přesvědčivým vítězstvím 6:1 nad Kladnem vstoupil lídr extraligy do nového roku, výkon i výsledek potvrdil výbornou formu libereckých hokejistů. "Jsem rád, že po vítězném čtyřgólovém obratu ve Zlíně tým vzorně přistoupil k duelu s Kladnem, nepustil ho k jeho hlavní zbrani při přesilových hrách a zápas jsme rozhodli pro sebe už během první třetiny," říkal spokojeně trenér Josef Paleček, jehož svěřenci vedou tabulku se čtyřbodovým náskokem před Českými Budějovicemi.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Slavící hokejisté Liberce

Článek

Na hře Liberce ani nebyla znát absence zraněných útočníků Klimenty a Plodka, kteří tvoří sehranou trojici s Víškem. "I když se nám zcela rozpadl druhý útok, ukázalo se, že máme kam sáhnout. Mladý Dušek si na postu centra počínal velmi dobře a sebevědomí mu jistě dodal i krásný gól," mínil kouč.

Jan Víšek si stále drží pozici nejproduktivnějšího hráče Liberce. K devíti trefám přidal proti Kladnu už dvanáctou asistenci. "Všiml jsem si, že Dušek najíždí do volného prostoru, tak jsem mu poslal puk přímo na hokejku a on perfektně zakončil. Vedle nás se během utkání postupně prostřídali Šachl, Čermák a Pletka a myslím, že to fungovalo," líčil hokejista, který se snaží zúročit zkušenosti z reprezentačního startu na moskevském turnaji.

"Bylo to dobré povzbuzení do další fáze sezóny." Liberec zdobí i primát nejlépe bránícího celku soutěže. "Defenzíva pracuje spolehlivě. Kluci výborně plní obranné úkoly a těší mě, že i beci se více dostávají ke střelbě. Hlavně v přesilovkách jsou hodně platní," tvrdil trenér Paleček. Proti Kladnu skórovali Jiruš a Zíb. "Koncem ledna se z plzeňského hostování vrátí ještě Derner, který by měl vnést konkurenci do zadních řad s výhledem pro play-off," dodal kouč.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice