Hlavní obsah

Brno - Ml. Boleslav 0:2Mladá Boleslav loupila na ledě Komety, brněnské prokletí trvá

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Skalický 0 : 1
60. Šťastný 0 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli ve 30. kole extraligy na ledě Brna 2:0 a i potřetí v sezoně tak dokázali porazit úřadujícího mistra. Prvním čistým kontem v ročníku se na tom podílel brankář Pavel Kantor, Středočeši tak vyhráli počtvrté v řadě a posunuli se na sedmé místo tabulky.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Mladoboleslavští hokejisté Tomáš Knotek, Lukáš Žejdl, autor gólu Pavol Skalický a Oldřich Kotvan se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Domácí vstoupili do utkání mnohem aktivněji, lépe bruslili a zdolávali střední pásmo. V 6. minutě se před brankářem Kantorem objevil sám Köhler, skóre otevřít nedokázal.

Boleslav se do vážnější šance dostala až při své první přesilové hře a hned z toho byl vedoucí gól. Kotvan nabil Skalickému tak přesně, že jeho dělovka z levého křídla proletěla kolem Vejmelky do branky.

Druhou třetinu odstartovala velká šance Muellera ve vlastním oslabení, nicméně souboj s gólmanem hostí zase vyhrál Kantor. Obraz hry se ovšem příliš nezměnil. Brněnská převaha ztroskotávala na pevné obraně soupeře, na niž nedokázal mistrovský tým nic vymyslet. Nepomohla k tomu ani přesilová hra při vyloučení Najmana, v oslabení měl na své holi zvýšení náskoku Vondrka, ale ve vyložené šanci netrefil puk.

I další šance málo záživného duelu přišla paradoxně v oslabení, ale Dočekalův pokus o kličku opět zlikvidoval Kantor. V závěru třetiny se do sóla dostal Mallet, ovšem ani jemu nebylo dopřáno vyrovnání, stav se nezměnil ani po šanci Muellera.

Ani třetí dějství charakter duelu výrazně nezměnilo. Bruslařský klub pečlivě bránil střední pásmo, čímž výrazně otupil snahu Brna o vyrovnání. Narůstající tlak v závěru navíc zbrzdilo vyloučení Holíka, neujala se ani hra bez brankáře, v které pojistil Šťastný brankou v poslední vteřině vítězství hostů proti bezzubému mistrovi.

Reklama

Související témata: