Hlavní obsah

Trnka odchází do Malmö, Plzeň opouští i Malinský

PLZEŇ

Velká změna se odehrála v kádru hokejistů plzeňského Lasselsbergeru před pátečním zápasem proti Vsetínu. Tým opouštějí zkušení obránci Malinský a také plzeňská ikona Pavel Trnka. "Dostali jsme nabídku od Malmö a po dohodě s hráčem a trenéry jsme se rozhodli, že Pavel Trnka bude do konce sezóny působit ve švédské Elit-Serien. Jiří Malinský odchází do Trenčína," sdělil generální manažer klubu Luboš Koželuh.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Sparťan Josef Straka a kapitán Plzně Pavel Trnka

Článek

Ani jeden z beků nenaplňoval očekávání vedení ani trenérů. "Odcházejí určitě z výkonnostních důvodů. Oba se pohybovali na hraně jestli hrát nebo ne. Ze Švédska navíc přišla dobrá nabídka," popsal kouč Jiří Kučera.

Trnka se vrátil do Plzně z NHL v roce 2004, letos třicetiletý obránce odehrál v modrobílém dresu 27 utkání a připsal si pět kanadských bodů. Kvůli nevyrovnaným výkonům nejdříve přišel o kapitánské céčko, postupně i o místo v sestavě. Pardubický odchovanec Malinský přišel jako posila zadních řad před sezónou ze Zlína, zaznamenal jen dva body.

Vzniklé mezery hodlají trenéři zacelit z vlastních řad. "Uzdravil se Mario Cartelli, který proti Vsetínu bude hrát, dohromady se postupně dává i Milan Nedoma. Po krizi způsobené sérií zranění se obrana konsoliduje, měli bychom k dispozici dokonce jedenáct beků," řekl Kučera.

Proti poslednímu Vsetínu nasadí už i útočníka Radka Matějovského. "Navíc David Ludvík po zranění kolene už trénoval, je to s otazníkem, ale věřím, že také nastoupí," doplnil Kučera. Porazit Valachy by měla být pro Plzeň stále toužící po play-off povinností. "To bývá nejhorší, tyhle povinné výhry. Bude to určitě těžký zápas, do kterého musíme jít perfektně připraveni a soupeře nesmíme podcenit," varoval Kučera.

Reklama

Související témata: