Hlavní obsah

On-line: 38. kolo hokejové extraligy

PRAHA

Zápas mistrovské Sparty s vedoucím Libercem poutá hlavní pozornost v pátečním programu 38. kola hokejové O2 extraligy. Dlouhou neúspěšnou sérii proti Vítkovicím chce v Ostravě ukončit Litvínov. Zabrat potřebuje také Kladno, ale rozjetá Slavia bude tvrdým oříškem. Všechny zápasy kola sledujte na stránkách Sport.cz on-line!

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Sparťanské opory Ondřej Kratěna a Jaroslav Hlinka (vpravo).

Článek

Čtvrtá Sparta by Liberci ráda oplatila domácí prohru 1:3 z 8. října. Pražané hrají doma ve velké pohodě a už několikrát ukázali svou sílu při obratech zdánlivě ztracených zápasů. "Liberec je absolutní špička ligy. Výborný brankář, perfektně pracující obrana a k tomu moc šikovní útočníci," řekl trenér František Výborný. V sestavě jeho týmu by měl chybět pouze dlouhodobě zraněný útočník Štrba.

Poslední dobou se Bílým Tygrům překvapivě o něco více dařilo venku než doma. "Bylo to podpořeno především dobrou disciplinovanou hrou. Sparta bude jistě hrát agresivně, bude se snažit dostat nás pod tlak, ale pokud budeme disciplinovaní, máme šanci uspět," řekl trenér Josef Paleček. V liberecké sestavě se určitě neobjeví obránce Holub s útočníky Tomajkem a Klimentou, nejistý je start Plodka.

Znojmo posílili hráči z první ligy

Hokejisté Kladna v předešlém kole utrpěli debakl v Liberci, v pátek však chtějí proti Slavii potvrdit, že se jim doma daří. Vyhráli zde čtyřikrát za sebou. Rabat se chce udržet v kontaktu s pozicemi zajišťujícími postup do play-off. "Nyní nás čekají tři důležitá utkání, ve kterých potřebujeme bodovat," podotkl kouč Zdeněk Müller. Do sestavy domácích se vrací Martin Havel, chybět bude Evan, nejistý je start Frolíka. Do sestavy Slavie se po jednozápasovém trestu vrací Vondrka, chybět bude zraněný Žižka.

Pardubice se chtějí proti Znojmu vrátit zpět na vítěznou vlnu, v této sezóně však Orly ještě neporazili. Otazník visí nad startem Mrázka, ostatní hráči jsou v pořádku. Při absenci pěti zraněných útočníků se Znojmo posílí pouze na páteční zápas dvěma hráči z první ligy. Z Berouna přichází David Nedorost a z Mladé Boleslavi Tomáš Nouza. Orlům se rozpadly všechny kompaktní útočné řady, chybí pětice Meidl, Selingr, Erat, Padělek a Plášek.

Budějovicím se na Zlín nedaří

Páté Karlovy Vary v poslední době proměnily svou halu v nedobytnou pevnost. Zvítězily v ní již devětkrát po sobě a v pátek přivítají Třinec. Energii bude chybět pouze dlouhodobě zraněný útočník Kraft. Třinec v sezóně Karlovým Varům nedal ještě ani bod, když zvítězil jednoznačně 4:1 i na západě Čech. Mimo je stále dlouhodobě zraněný Zálešák a nenastoupí zřejmě ani Vůjtek, který má naražený sval.

Na marodce Zlína je před zápasem s Budějovicemi kromě dlouhodobě zraněného obránce Zubíčka ještě Galvas. "Tabulka se před zápasy play-off hodně zahušťuje, proto bude cenný každý bod. I když v domácím prostředí bychom chtěli získat všechny tři," řekl trenér Ernest Bokroš. Budějovičtí nenašli na Zlín vítězný recept již v šesti utkáních po sobě. Podzimní duel ve Zlíně ztratili brankou šest minut před třetí sirénou, následný domácí zápas dokonce až pár vteřin před koncem prodloužení.

Souboj posledních celků tabulky

Dvěma výhrami se Vítkovice přihlásily do přímého boje o play-off a s Litvínovem už přes tři roky neprohrály. "Ukázali jsme, že to ještě nebalíme a že tým má vnitřní sílu. Ještě to není utkání o všechno, tyhle body ovšem mohou mít velkou cenu a já doufám, že je získáme," řekl trenér Miroslav Fryčer. Na marodce jsou Šimíček a Kuboš, reprezentační povinnosti plní T. Káňa s Mikulou. Litvínov z posledních sedmi zápasů vydřel jedinou výhru na ledě slabého Vsetína.

Plzeň přivítá v souboji dvou týmů uzavírajících tabulku Vsetín a pokud chce stále pomýšlet na play-off, musí si proti beznadějně posledním hostům připsat "povinné" tři body. Do sestavy domácích se vrací Cartelli a kapitán Matějovský. Vsetín prohrál dvanáctkrát za sebou, teď navíc znovu vyjíždí za soupeřem ven. Zraněni jsou gólman Vehviläinen a útočník Berzinš, k dispozici není juniorský reprezentant Květoň, premiéru by si naopak mohla odbýt lotyšská posila Andersons.

Reklama